Каква е тази ролка?

Започната от ValkataFF, 13 Април 2012 21:07:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ValkataFF

Тази ролка (означена с червено) за какво служи...Фокус 1.8 ТДЦИ 2001 г.
http://www.fileden.com/files/2012/4/13/3291619/rolka.jpg

Pyrhel

Това е картинка от Autodata-та и G-то е за паразитни ролки :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ValkataFF

Благодаря ти колега , а можеш ли да кажеш при смяна на една такава ролка за какво трябва да се внимава .Някой специфични неща при смяната и.И дали в домашни условия може да стане това.

Pyrhel

Тука няма нищо страшно, може да стане, но с гърчене :)

Струва ми се, че картинката е за друг мотор, обаче. Виж какво казва аутодатата за 1.8 тдци:

Ако е като моята картинка, ролката ще да е обтегач! Не знам на фокуса какъв е обтегача, но "отпускането" да се извади ремъка е с 1/2 тресчотката от гедория или има някакъв "специален" фордовски ключ.

Alexi

при смяна на ролки се внимава да не се скъса болта който я държи че тогава чепа е голям .. като гледам картинката Т е паразитна ролка , оптяжната би трябвало да е G

hotblooded

На AutoData 2005 (с по нова не съм работил) Т беше обтяжна ролkа ot tensioner - обтегач. CS - CrankShaft - колянов вал PAS(Power Asisted Steering) - хидравлика на волана, AC (Air  Conditing) климатик, GEN - generator - динамо(алтернатор) WP (water pump) водна помпа

Pyrhel

Точно, а G - Guest, паразитна ролка

ValkataFF

Благодаря ви колеги за мненията който изказахте .Обтяжната роклка се беше счупила и заменена с нова успешно.Разбира се и пистовия ремък се замени че се беше заклещил между ролките и съответно нацепил на места.Отново благодарности на всички отзовали се.

hotblooded

A някои има ли представа каква ролка се бележи с "AUX" в аутодата?

Danchev

How about a magic trick?