Водороден генератор (HHO) подходящ за автомобили с дизелови двигатели до 2500м3

Започната от moni74, 20 Април 2013 20:07:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

moni74

Това за какво точно служи, за комън рейл става ли и след монтажа двигателя гори дизел + браунов газ ли? Дли ще има подобрение на мощността, или това не е пряко свързано?

----------------------------

Bobi

hotblooded

Монка, за бога, не си давай парите за глупости!
Такова нещо като "Барунов газ" не съществува, не само според мен, но и според всички химици с които съм имал досег (а те са двуцифрено число). Тази хуйня с помощта на електролиза разлага вода на водород и кислород, ест. изполва и катализатор. Съотношението на водород и кислород в колекторите не може да е високо понеже се стига до самозапалване (самовзривяване)... реално може да стигнеш до 30% икономия на гориво но.... ще караш мотор скопен на половина, ще ти изпокорозира почти всичко метално по смукателния тракт, след време ще трябва да сменяш катализатора на това чудо и ще се озовеш "наведен и бос в тръните".
За двигатели с турбо е много чувствителен момента къде ще се подава "брауновото гомно" - преди или след турбото - преди турбото - в момента в които сместа от 66%водород и 33% кислород се нагнети до 1,5 атм. срещне нещо по-горещо от 150*С - става мазало. Ако подаваме след турбото - ще трябва да предоляваме и неговото налягане.

moni74

Просто ми беше любопитно, че ако е така, много коли щяха да са екипирани с такива устройства. ОК, благодаря.

amplified

hotblooded

Цитат на: moni74 в 20 Април 2013 21:05:11
Просто ми беше любопитно, че ако е така, много коли щяха да са екипирани с такива устройства. ОК, благодаря.
Така си е, ама никой не се е замислял защо след като на газ е толкова хубаво, евтино и екологично - точно в държавите с най зверски еко-норми (САЩ, Япония, Канада, Скандинавските страни) - такива недоразумения няма, а си карат колите на бензин и дизел!

ceco.deyanov

Позволете да не се съглася напълно с вас.
Първо: "Браунов газ" съществува и се ползва вече доста години.
Австралия и Нова зеландия ползват генератори на Браун газ от 80-те години мисля.
Второ: Държавите с драконовски мерки за екология нямат коли на газ защото си карат колите с качествено гориво и в пълна изправност на системите за отработени газове.
Нямат нужда от такава система.
Все пак тази система е допълнителна а не основна.
Сами разбирате че да се направи нов тип двигател работещ само на Б.газ би било доста скъпо за всеки производител.
Освен това все още има петрол и неговите производители нямат никакъв интерес да позволят пускането на такава система свободно в автомобилите.
Коли на водород и на ток все още са "Бутикови".
При този прогрес нали се сещате че не може да не се усъвършенства един акумулатор да държи 300км.
100 години почти никакво развитие.
Да бе да.

К.Методиев

Миналата година чичо си монтира на Е класата точно с комънреил мотор даде добра сума за клетката, но ефект няма никакъв, а ако има е нещо минимално и недоловимо, с други думи за 500 лв беше да си купи дизел и да е на по голяма далавера.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

tropper

Колега, не го обръщай на световна конспирация.
Всичко, което се говори за тази система си е чиста шарлатанщина.

Колкото до усъвършенстването на акумулаторите - ами да, не е толкова просто колкото изглежда отгоре. Спокойно - за момента спънките са научнотехнически, а не конспиративни ;) Но нещата малко по малко все пак се развиват.
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

hotblooded

Цитат на: ceco.deyanov в 21 Април 2013 10:31:27

Второ: Държавите с драконовски мерки за екология нямат коли на газ защото си карат колите с качествено гориво и в пълна изправност на системите за отработени газове.
Нямат нужда от такава система.

Качествено гориво си имаме и в България. "Белите" хора обаче не карат 20 годишни кошници, не си изкормят катализаторите.... и най вече - там техническия преглед си е технически преглед. Освет това и данъчната политика по отношение на кошниците е адекватна, а при нас се поощрява използването на коли на под 20+ години. И пак  ако се вярва на продавачите на тези браунови недоразумения - те би трябвало да превръщат и чисто новите коли в ULEV или дори в ZEV.
Все пак тази система е допълнителна а не основна.
Сами разбирате че да се направи нов тип двигател работещ само на Б.газ би било доста скъпо за всеки производител.
Taзи система нищо не и пречи да бъде и единствена.... ама има един проблем - тогава ще заема целия багажник, ще ти свърши цикъла на реакторчето и катализатора за нула време и ще се озовеш бос и надупен в тръните и още разбереш 5 пъти по бързо че е шменти-капели.
  Е защо да се прави нов двигател - нали пишман-търговците ръсят душевни полюции че е подходяща за всякакви автомобили и двигатели :)

Освен това все още има петрол и неговите производители нямат никакъв интерес да позволят пускането на такава система свободно в автомобилите.
Да се чудиш как се съгласиха и позволиха да има  коли и автобуси на горивни клетки, че и чисто електрически. Или пак стигаме до приказката за калпавия мъжки полов орган и вълната.
Коли на водород и на ток все още са "Бутикови".
Е защо бе - нали на водород е евтинко, екологично - хората това търсят.... Да ама на водород не е нито евтино нито екологично, напук на всичките лаладжии които го твърдят!
При този прогрес нали се сещате че не може да не се усъвършенства един акумулатор да държи 300км.
100 години почти никакво развитие.
Да бе да.
Превозни средства на акумулатори които издържат 300 км си има. Скоро се рекламираха градски автобуси с подобен преход от зареждане до зареждане.  Въпроса е колко цикъла издържат акумулторите и колко струва подмяната им - да не се окаже че всичката пара отива в свирката.
Какви 100 години без никакво развитие? 

ceco.deyanov

И двамата говорим за едно и също но с други думи.
Вярно че сега предлаганите на пазара клетки са несвършени и със съмнителен ефект.
Това обаче не означава че брауновия газ е ала-бала.
Аз също имам познат с такава система на дизелова кола.
Ефекта е минимален по нашия стандарт и то особено при градско каране.
При извънградско му прави до 15% икономия нафта.
Проблемите на тази система идват от това как е направена клетката и колко ампера черпи.
Мощността също се увеличава но и тя не може да се контролира при първите варианти.
Сега се предлагат клетки с регулируемо произвеждане на газ в зависимост от оборотите.
Има и други подобрения но трябва да ги намеря къде ги четох.
И да прав си че хората в белите държави не карат 20 годишни кошници без катализатор.
Но виж само статистиката в кои държави се слагат най масово всякакви допълнителни системи и ще разбереш.
В крайна сметка колега всичко е до пари.
Ако можех щях да зареждам колата с най -качественото гориво и до горе и колата да е на 2 а не на 12 години.
И през ум няма да ми мине за алтернативно гориво.

moni74

Това ни е основният проблем - ниския стандарт. Според мен всичко идва от него.

hotblooded

Цитат на: ceco.deyanov в 21 Април 2013 11:12:35
,
При извънградско му прави до 15% икономия нафта.
Проблемите на тази система идват от това как е направена клетката и колко ампера черпи.
Мощността също се увеличава но и тя не може да се контролира при първите варианти.
Колега, не съществува вариант при които добиваш водород с електролиза а след това да го позлваш за гориво и да печелиш! Защото вложената енергия е в пъти повече от тази която ще получиш при изгарянето на водорода. Отделно самия съд за електролиза кородира бързо, да не говорим за тръбите през които минават водорода и кислорода и няколко бонуса от катализатора.... 
Отделно че водорода е кофти гориво за ДВГ и това е доказано на практика.

hotblooded

Цитат на: moni74 в 21 Април 2013 11:28:27
Това ни е основният проблем - ниския стандарт. Според мен всичко идва от него.
И манталитета, Монка и манталитета... ние смятаме че всичко трябва да е евтино и се примиряваме с ниското качество.

ceco.deyanov

moni74

Събери данни, и ги покажи :) Мен ми е интересно има ли разлика за бензинов мотор /че там харча е по-голям/ и дизелов?

momo76

Ако вкарваш в мотора водород от бутилка ще има някаква икономия. Ама да добиваш водорода с електролиза, за която вземаш енергия от мотора и да очакваш някаква икономия е леко казано смешно.
Много се шуми по въпроса във всички автомобилни форуми, но досега никъде не съм видял доказателства за намаления разход.