Нов Ford Focus 1.8 TDCI

Започната от Vank1s, 07 Март 2018 06:19:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Vank1s

Здравейте, вече мога да Ви нарека колеги!  :D От 2 дена съм собственик на Ford Focus, 1.8 TDCI, 115 коня, 2003 г. Първият ден се занимавах с вадене на транзитни номера, имах проблеми с пластмасите понеже е внос от Холандия, и се наложи да ги сменям  :? . Това ми е първа лична кола! Досега съм карал само Mercedes 124, 2.0 122 hp на бащата и Ford Focus 1.8 115 hp бензин на един приятел. Нямам никакъв опит с дизеловите агрегати. Преди да я закупя прочетох, че често срещан проблем са дюзите, които доколкото разбрах се чупят заради лошото гориво. Нов съм и във форума. :D Искам да ми кажете къде са слабите места на 1.8 TDCI, с какво да внимавам, предстои смяна на масло и не знам какво да налея. И като цяло дали съм направил добър избор с двигателя? Хора използващи такъв двигател от къде наливат нафта? Благодаря предварително! :)

Pyrhel

Здравей и добре дошъл! :)
Не е в горивото проблемът, а че това е първия опит на Форд за комън-рейл. Като цяло си направил лош избор за двигател, според мен - проблемни помпа и инжектори, чийто ремонт струва повече от колата, високия данък, който не е оправдан пред 1.8 TDDi-то. Двата компонента са й проблемните, но са достатъчно за притеснение :D Хубав горивен филтър и без шано-бензиностанцийки или тубаджийска нафта с вода е рецептата за по-дълъг живот.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Mondeicho

Честито и много безаварийни километри! Това, че масово дефектира даден компонент не означава задължително, че и при теб ще се случи. Слагай си хубаво синтетично масло 5w30, което да отговаря на спецификациите за Форд, задължително оригинален горивен филтър, защото хваща и най- малките боклучета в нафтата, зареждане на големите или проверени бензиностанции, другото е късмет ???
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ivchotr

Виж дали ти работи подгревът на задното стъкло.

exclusiveremix

Цитат на: ivchotr в 07 Март 2018 20:22:40
Виж дали ти работи подгревът на задното стъкло.
Тва беше намек,че един ден ще го бута ли  (rofl)
Майтапа настрана,честито за фокуса.Грам не разбирам от тея фокуси и особено тоя TDCI,но дали според вас има живо 1,8TDCI на над реални 200к км което е със не сменени дюзи ?
Ford Focus Ecoboost Red Edition
Ford Fiesta TDCI Black&White

ivchotr

Цитат на: exclusiveremix в 07 Март 2018 20:47:36
Тва беше намек,че един ден ще го бута ли  (rofl)

Не точно. Въвеждам го в лафовете за Форд. Да свиква (rofl)

Pyrhel

Цитат на: exclusiveremix в 07 Март 2018 20:47:36
дали според вас има живо 1,8TDCI на над реални 200к км което е със не сменени дюзи ?
Разбира се, 200к км не е особено голям пробег. В момента гледам се продава един 2003та на 230к реални за 650€. Не знам какво са го правили, че е на толкова малко км, но пък и не е евтин...
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ozzie

случки сек'ви
1990-та есента, семейството се сдоби с чисто нов Москвич 21412 S от "Мототехника", праудли мейд ин ЛовечЪ  ;D
2006-та юли, на Иракли, стана на подводница
до момента на удавянето си беше навъртял около 50 000 км.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...