Въпрос за EGR на Мондео MK3

Започната от nefelen, 18 Април 2015 22:41:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nefelen

Здравейте, собственик съм на въпросното мондео бензин от 2001, преди няколко дни ми светна лампата на таблото за грешка. След посещение на диагностика ми казаха, че съответния клапан е "затлачен" и трябва да се почисти. Доста почетох по темата тук във форума и по други форуми и оставам с доста разнопосочни мнения относно дали си заслужава да се чисти това нещо или да се изолира. Струва ми се, че почистването сякаш е по-правилния вариант, но ако изолирането не "вреди" съм склонен и на този вариант.
Тук идва и въпроса ми, къде и кой в София може да ми помогне с отстраняване на този проблем по единия или другия начин?
Не бих се наел да го направя аз, защото "най-сложния" ремонт, който съм правил, е да сменя крушката на фара, и то май не бях я сложил правилно :D
Благодаря предварително

ludmilzdr

Здравей колега, "отрязвай" го този клапан (само вреди). Колата ще стане по-пъргава.  Една ламаринка си намираш аз карах около месец с двойна пластинка изрязана от кенче, но се проби и се наложи да сложа по дебела. Не е никак сложно, мисля че ще се справиш. Развиваш го изрязваш въпросната ламаринка с формата на клапана, и връщаш всичко по местата му. Не е нужно да го запушваш от 2те страни. Ако мислиш, че няма да ти е лесно с удоволствие ще ти помогна.

androo

Здрасти, при мен от време на време светва лампата, и грешката е P0400 (Exhaust Gas Recirculation Flow). Сам си я чистя, не си струва да ходя на диагностика всеки път и съответно да плащам.

Проблема го четох някъде какъв е. Не трябва да караш на 4-та предавка около 2000 оборота без газ, т.е. да ползваш двигателя да намалява скоростта. Аз забелязах, че точно в такива моменти излиза грешката.