Алтернатор проблем

Започната от bobitbg, 17 Ноември 2011 09:18:38

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

bobitbg

В тази тема искам да разкажа за патилата си с алтернатора на колата си Фокус 2006 г. на около 51000 км.
Без видима причина светна лампата на алтернатора и започна едно виене след което колата изгасна за около 1 час шофиране. Отидох в МФ и там казаха нов за около 770 лв. като връщаш стария. Сумата не ми се даваше и започнах бърза обиколка по магазините /само да спомена алтернатора е Denso/, оказа се, че дори Косер уж вносители на Denso не го предлагат. Започнах ровене в нета и звънене по телефона. На един от телефоните един младеж ми поиска номера на моя алтернатор изписан на лепенка и каза, че в рамките на час може да ми го достави за 350.00 лв. с 1 г. гаранция. Съгласих се и след по малко от час вече го монтирах. За съжаление не запазих кординати на доставчика и в този ред на мисли някой знае ли къде има магазин или вносител на Denso.

Иван Вълков

Е неможе ли да ремонтира старият че направо нов ??? ??? 350 лева, то вътре в тоя алтернатор освен четки, колектори, реле регулатор или  някой диод друго не се сещам. На по - новите автомобили сигурно има и допълнителна електроника ама основата това трябва да е. Да не би друг да е бил проблема, замери ли зарядното напрежение върху клемите на акумулатора?  :-[

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

bobitbg

Проблема е в релето, но не мога да намеря реле, затова търся вносител за да си възстановя стария.

Иван Вълков

колега провери ли тук с поръчка трябва да стане номера или някой от чуждестранните онлайн магазини тема

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

Bobi

Това реле не се ли продава отделно? Провери ли в Ибей ?Не давай грешни пари за нов цял алтернатор. Защо не провериш в мобилето за Фокуси, които се продават на части?Имам спомени, че имаше доста ударени коли с 1.6 tdci двигател.

bobitbg

Проблема не беше в алтернатора, аман от пишман майстори по Раковска.
Oказа се, че и стария си е работел ама както и да е.
Сега имам един за продажба.

Pyrhel

ще е супер ако можеш да отвориш една тема и да разкажеш какъв е бил проблема :)
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Чебурашка

И да кажеш тези 51000км реални ли са  ??? 

bobitbg

Ако ти се разхожда до Банишора може да провериш сам.

Чебурашка

Чак сега видях че майсторите са причината,извинявай че се усъмних в километрите    (sd)

nikolayri

Привет колега. Имам подобен проблем с лампата на алтернатора, при мен свети, но колата си върви и алтернатора си зарежда. Ти си писал че проблема ти не е бил в алтернатора - къде е бил тогава?  (fri)

hotblooded

Цитат на: nikolayri в 20 Април 2012 14:21:37
Привет колега. Имам подобен проблем с лампата на алтернатора, при мен свети, но колата си върви и алтернатора си зарежда. Ти си писал че проблема ти не е бил в алтернатора - къде е бил тогава?  (fri)
Няма начин лампата да свети, а алтернатора да зарежда... тоест има само един, но тогава трябва да си запалил с подаване на ток от друга кола!

nikolayri

Явно има, карам я така от Октомври миналата година, зимата в най-големия студ си палеше без грешка. Лампата се контролира от компютъра. Компютъра намира някакви грешки - преполагам, че е заради не-оригиалния регулатор. Според други такива случаи за които четох в интернета, проблема се решава само със смяна на динамото с оригинално. Има обаче някакъв шанс да е от друго.

hotblooded

Просто е трябвало да ти свържат и лампата на ново като са ти слагали нов РР.