Ford Focus MK2 2.0 TDCi 2006г. - смяна масла и филтри.

Започната от stenli, 25 Май 2012 04:47:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

stenli

Здравейте колеги! Преди около половина година купих Форд Фокус втора ръка. Дизел, МК2, 2.0 TDCi. По думи на първия собственик сега му е времето за смяна на масла и филтри (120000км). За половина година, прочетох доста теми по въпроса и резултат няма :) Може би трябваше да пусна анкета, но реших преди това да чуя мнението ви на свободен текст. Останах с впечатлението, че  предпочитате Castrol от фордовското масло. Не разбрах дали фордовски филтри, Bosch или Mann Filter са за предпочитане. Моля за помощ с конкретни предложения. Ако е Castrol какъв да бъде (Magnatec 5W-40, Magnatec Diesel 5W-40 B4, Magnatec Diesel 10W-40 B3, Edge 5W-30, Edge TD 5W-40, Edge 10W-60, Edge 0W-30, Edge 0W-40 A3/B4,Edge 5W-40)? Трябва ли също така да сменя масло на трансмисия и спирачна течност? Ако да, какви марки ще ми препоръчате?
На последно, но не по-малко важно моля за съвет. Къде в София да сменя тези консумативи? Благодаря!

Alexi

Фордовското масло е достатъчно добро ,аз го сменям на 11-12к ,отделно идва много евтино от ибей .. вискозитета за твоя мотор е 5в30 ,ако го пипа много може да сложиш 5в40 .. за филтри - аз не бих рискувал с различни от оригинални ,особено за горивния че инжекторите са скъпи ..ако кутията сменя добре не я пипай .. спирачна течност се сменя периодично ,твоята надали някога е сменяна и може да я смениш профилактично

itskin

Здрасти колега,

фордовското масло е Castrol, ( мисля EDGE), според мен най- добре с него, но е малко субективно за маслото.
Според мен и както казва Alexi единственото нещо с което не трябва да правиш компромис е горивния филтър, там трябва да си на 100% с оригинален.

stenli

Маслото мисля да го купя от колегата във форума. Филтрите от къде ги купувате и къде ги сменяте съответно? Става дума за София. Разбрах, че Alexi ги поръчва от ebay, но аз нямам такава възможност. Колективни покупки от ebay правите ли? Благодаря!

Bobi

Колега, филтрите можеш да ги закупиш от магазина на Моторкрафт в София. Също така можеш да намериш и на ул. Козлодуй. Ако не държиш на оригинални, колегата от форума продава филтри също / поне, когато отидох в магазина видях, че продава филтри Mann и други/

stenli