Проблем с агренажна верига на Фокус 2022г.

Започната от Ivan Nikolov Nik, Вчера в 17:49:37

« назад - напред »

zz_stefanov, Alexi и 1 гост преглеждат тази тема.

Ivan Nikolov Nik

Здравейте имам следният проблем с агренажната верига на Фокус 2022 година. Налага се да я сменявам на 15 -20000 км защото се счупва обтегача.Майстора който ми поддържа колата каза ,че това е мотор на Пежо и има този проблем. Трябвало да се смени с по дебела верига , но трябвало да се смеят и валовете и капака и др.неща.Не ми се дават по 500-600 евро на всеки 15000 км. Някой имал ли е подобен проблем и как мога да го реша,защото не ми се продава Фокуса понеже ми харесва много.Благодаря. 

Alexi

проблема е много добре известен .. ще трябва да смениш частите които ти е казал майстора с новите подобрени инак в крайна сметка ще се скъса веригата и ремонта ще е около 5к евра ( като включва и новите части+8 клапана вече ,8 кобилици и други )

Ivan Nikolov Nik

Благодаря за отговора,явно мотора който са сложили от Форд не е читав и ще трябва по най- бързият начин да се отърва от тази кола.

Alexi

ivchotr

На Форд май не им е за пръв път да слагат френски недоразумения вместо двигатели. Те и Мерцедес го правят, де. За германците е ясно - имат да им връщат покрай войните :D Ама за другите...

Жоро Петков

Ozzie

Цитат на: Ivan Nikolov Nik в Днес в 07:12:04явно мотора който са сложили от Форд не е читав
Нов ангренажен комплект и нещата си идват на мястото. Няма гаранция, че няма да се вкараш в друг филм с друг производител и модел.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Ivan Nikolov Nik

Цитат на: Ozzie в Днес в 10:36:17Нов ангренажен комплект и нещата си идват на мястото. Няма гаранция, че няма да се вкараш в друг филм с друг производител и модел.

Кое визираш като нов агренажен комплект?Веригата е сменена преди 250 км.

Alexi

Цитат на: ivchotr в Днес в 09:46:32На Форд май не им е за пръв път да слагат френски недоразумения вместо двигатели.
Проблема на форд е че те нямат нито един читав собствен двигател последните 10+ години .. така че слагат каквото им падне .. сега почнаха така и с електрическите си модели което не им вещае нищо добро и там

zz_stefanov

Цитат на: Ivan Nikolov Nik в Днес в 14:10:04Кое визираш като нов агренажен комплект?Веригата е сменена преди 250 км.

Това което ти е посочил Жоро Петров:
Цитат на: Жоро Петков в Днес в 10:28:06https://www.trodo.com/camshaft-kit-bga-cs2335fk
'Разширен' ангренажен комплект :)

То не е само веригата, зъбчатките по валовете също са калпави.