Fiesta mk7 1.5 TDCi - става ли?

Започната от arko, 15 Януари 2026 15:55:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

arko

Насочил съм се към обновяване и най-вече към Фиеста отново.
Какво ще кажете за Фиеста 7 между 2013 и 2017 година като предпочитанията ми клонят към 1.5 TDCi.

ДВГ хубав ли е и с какви екологии е, трябва ли да го мисля от сега дали нещо ще трябва да се подменя или отстранява?

Alexi

Двигателя е на Пежо/Ситроен .. основния му недостатък е износване и късане на веригата между 2та вала - дори да се смени навреме ремонта е доста скъп ,а след скъсване става космически .. има нови подобрени части и ако не са сложени на двигателя аз не бих го купил - нова верига 1мм по широка ,съответно нови валове и т.н. всичко е комплект .. гугълни проблема и се ориентирай как се познава дали е с новите подобрени части мотора .. по едно време ги сменяха по гаранция ,но в БГ ще те отсвирят особено ако колата е внос .. като изключим този проблем двигателя е добър ,като трябва да се има предвид че е евро 6 с всичките "недостатъци" -АД блу ,ДПФ ,кара се с доста скъпото малосулфатно масло Total RSP 5w30 и еквиваленти

zaho

Аз карам Форд Ц-Макс гранд с двигател 1,5 TDCI 120кс. произведен 2016г.Двигателят е разработка на Форд с един разпределителен вал, осем клапана. Моят е без ад-блу и без старт-стоп, ЕВРО-6. Двигателно масло  0W-30 WSS-M2C950-А кастрол 4 литра е около и под 100лв. Според мен, доста добър и безпроблемен мотор.
https://djiamoto.autohop.bg/%D0%B0%D0%B2%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%BD%D0%B8/%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F/ford-fiesta-15-tdci-%D0%BD%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D0%B7%D0%B2%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%B5-%D1%81%D0%B1%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%BC-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B8%D0%B7%D0%B5%D0%BB%D0%B0-18014.html

ivchotr

А има ли разлика между двигателя на Фиестата и този на Гранд Ц Макса? Щото единственият проблем, за който говори Алекси, изобщо не ми звучи добре.

Alexi

да ,има и вариант с 8 клапана но коя година в кое купе кой се слага не знам .. дизелов евро 6 мотор без АД блу не съществува ,част от стандарта е .. ако сега нямаш - някога си имал  :D
ЦитатThe Euro 6 standard for diesel vehicles sets strict limits on pollutants, significantly reducing Nitrogen Oxides (NOx) to 0.08g/km (from 0.18g/km under Euro 5) and introducing limits for Particulate Matter (PM) and Particulate Number (PN), requiring technologies like Diesel Particulate Filters (DPFs) and AdBlue (SCR) systems

zaho

Купен е от Мото-Пфое, първа регистрация януари 2018.ЕВРО 6Б

Жоро Петков

Цитат на: Alexi в 15 Януари 2026 21:19:20дизелов евро 6 мотор без АД блу не съществува

Не си прав, колега, съществуват и то любимия ти PSA двигател.
Нали на мондеото ми е такъв - 2.0 tdci duratorq. Евро 6B

Pyrhel

Попаднах на един сайт, в който е събрано цялото инфо, от него направих тема, за да имаме съдържанието и при нас в случай, че сайтът изчезне: https://fordbg.com/forum/index.php?topic=13293.0
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.