Компетентно съдействие

Започната от Magog, 20 Септември 2025 18:04:15

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Magog

Здравейте! Предварително Ви благодаря и се извинявам че пиша може би в неправилен раздел! Преди 1 седмица с жена ми закупихме от Sofia France Auto един Ford EcoSport1.0 2015година без да сме се интересували подробно за модела и т.н. Просто жена ми искаше "Бяло джипче"  :D Колата е напълно обслужена с сменен ангренаж,филтри и т.н. Хората ми посочиха сервиза в който е обслужена и съм ходил там. Причината поради която пиша е това че двигателя ми звучи малко странно. И печката често се пуска. Аз карам Рено. Ако ме питате за Рено- веднага ще ви кажа сервизи в София. Но Ford.... Та моля да ми препоръчате възможно най-добрият и компетентен майстор в София който може просто да погледне колата. Благодаря Ви предварително!

Жоро Петков

За странното звучене - нали знаеш, че двигателя е трицилиндров. Баща ми като му дадох да го кара ми каза, че 1ния цилиндър е умрял и работи на 3 (не знаеше, че е трицилиндрова).
Каква печка се пуска често?

Magog

Допуснал съм правописна грешка! ПеРката на охладителната система се пуска често!?

ivchotr

A защо смяташ, че честото пускане на вентилатора е проблем? Времето все още е доста горещо, двигателят има-няма литър...

saggy

Аз нямам опит с екобуст-ът, но двигателят би трябвало при работа на празен ход да е тих, а не шумен. Перката може да се пуска, когато има нужда на различни скорости, ако е с променливо натоварване, тоест няма степени, а се пуска от компютъра спрямо негови изчисления. Тук съм писал за подобен случай при моя Фокус 2, колега спомена, че при Фокус 3 е същото изпълнение - https://fordbg.com/forum/index.php?topic=13170.msg156589#msg156589. Ако искаш да ти го погледнат, спокойно можеш да отидеш в Мото-Пфое за една диагностика.

George C-Max

Когато климатикът е включен, при по-висока външна температура, вентилаторът на охлаждането е нормално да работи на висока скорост. Поне при мен на C-Max с 1.0 Екобуст е така. Ако отвън не е толкова горещо, скоростта му намалява, а когато климатикът е изключен, не съм го чувал изобщо дали работи.

Magog

Благодаря Ви много за отговорите колеги....но все още никой не ми е казал кой е най-добрият майстор в София който може да погледне колата освен в moto phone ... :-[

ivchotr

Ами защото никой не може да каже кой е най-добрият майстор в София :D Да не говорим, че ако някой ти отговори с едно поглеждане какво ѝ е на колата, не ще да е майстор, ами факир 8) Но примерно може да пробваш при известен фордаджийски майстор, за когото се срещат и не ласкави мнения. Известен е като Фордманиак. Сервизът му е ТУК Телефонният му номер е 089 682 5303.

saggy

Наистина не можем да препоръчаме най-добрият майстор на Екобуст, защото такъв няма по информация в този форум. Има няколко сервиза на Форд, освен оказания от Ивчо по-горе, които могат да извършат диагностика. Мото-Пфое остава вариант също. Аз нямам лични впечатления от двата сервиза, но от чутото в този форум, би трябвало да свършат работа.
1. Форд Експерт - София, Военна рампа, ул. Елов Дол 23 (БОШ КАР СЕРВИЗ още се нарича)
2. Сервиз Том Форд - София, ул. Брод 19.

Magog

Искам да Ви благодаря ivchotr и saggy. Ще пробвам Фордманиака и  Форд Експерт.  Тези Том Форд въпреки че са много близо до нас, след като прочетох коментарите на хората в Google maps не бих стъпвал там! Иначе ако някой човек години наред е правил определена марка и модел кола реално може само с поглед да ти каже какво и е!...  Аз съм го виждал с очите си! Както споделих карам Рено. Ако потърсите сервиз за Рено освен официалните сервизи ( който ти казват че над 10 годишни коли не ремонтират) Ще Ви излезе Авантаим М. Сервиз който прави само Рено. Държи го Явор. Той ми е казал само с поглед отдалече какъв е проблема  ???  Но не искам да го хваля защото накрая малко се изложи не знам защо, но все пак на всеки се случва и спрях да ходя при него. Все пак живеем в България  ??? 

ivchotr

На днешните коли само с един поглед може и да им познаеш проблема, но ще е по-скоро въпрос на късмет. Затова и доказани майстори понякога се дънят. Защото някои симптоми са характерни за проблеми в различни части. Някои майстори се доверяват само на диагностичната апаратура и пренебрегват чистата механика. Други пък се ограничават само до конкретна част, без да правят логическа връзка с останалите. А трябва да се проверяват всички потенциални виновници за даден проблем.
Та ще чакаме отзиви за сервиза, в който са открили и отстранили проблема, ако има такъв разбира се. И съответно какъв е бил.