Гаснене при нормален температурен режим

Започната от krasig1968, 30 Март 2012 16:27:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

krasig1968

Здравейте колеги!
През 2011г. си купих Форд Мондео 1,8I 16V zetec производство 1995г. Понеже това ми е втора кола не я карам много редовно, но има един проблем, който ме дразни. Когато колата е студена върви нормално. След пробег около 1-2 км. започва да прекъсва /т.е когато е влязла горе-долу в нормален темп. режим на работа/. В началото на месеца направих с него пробег от 300 км и проблема по време на пътуването изчезна. Направи ми впечетление, че колата изпускаше през ауспуха доста пушек /по-скоро пара и капеше вода до някъде 60-70км. от началото на пътуването, това го забелязах понеже брат ми караше колата пред мен/.След ден два когато я карах пак прексваше след загряване на двигатела. Когато я купих от автокъщата пак го правеше този проблем и продавача ми каза да напълня резервоара и ще се оправи. Проблема всъщност понякога го има а понякога изчезва. Четох доста във форума, но беше доста дискутирано и не ми стана много ясно. Възможни варианти които разбрах, че може да са причината за проблема ми са ламбда сонда, стъпково моторче, дроселова клапа и др. Моля за достъпна описание като за лаик за разрешаване  на проблема ми както и местонахождението на горните части. Благодаря предварително.

Alexi

добре дошъл ,започни от свещи/лули/кабели/бобина в този ред ,както и една диагностика при читав майстор