Мондео МК4 2.0TDCI показание на моментен разход.

Започната от Svetlio 1, 04 Март 2025 09:16:34

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Svetlio 1

Здравейте! Нов съм във форума, не мога още да се ориентирам. Ако не е за тук темата, моля да бъде преместена. От скоро съм собственик на Мондео 2.0 ТДЦИ МК4. Минал съм 2-3 хиляди километра. Към Момента уж няма проблеми. Вчера направих преход от около 200-220 км. Наблюдавам таблото по навик, когато забелязах, че показанието на моментният разход заби на 5,4/100. Преди винаги варираше и това ме изненада. Гасих, палих, никаква промяна. Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем? Благодаря на отзовалите се!

dragozow

От лостчето вляво, има едно колелце, да не си прехвърлил на среден разход от там без да искаш и за това да не мърда?

ivchotr

Средният разход също се мени през определено време в зависимост от начина на натискане на газта, трафика, терена и т.н.

dragozow

Зависи колко време не е зануляван. Моят поне последно миналото лято е зануляван, почти три месеца зимата седя на 8,3, сега е 8,2 от месец поне, защото врътнах едни 1000 км на дълго.

Svetlio 1

Благодаря! От функциите с бутоните е. Натиснал съм без да искам нещо явно. Ще трябва да ги разучавам тепърва.

ivchotr

Моята за едно пътуване от София до Русе, примерно, сменя показанята за средния разход много пъти. Вчера с Хавала от Бояна до Младост го гледах какви ги мери (показва едновременно моментния и средния разход) и по Околовръстното на няколко пъти сваля средния разход, дето се беше натрупал в задръстването заради катастрофата. Не знам дали има възможност да се програмира през колко километра да се преизчислява средният разход. Ако въобще има такава настройка, може би там трябва да се ръчка.

Ozzie

Цитат на: ivchotr в 07 Март 2025 20:18:56Не знам дали има възможност да се програмира през колко километра да се преизчислява средният разход.
няма такава възможност, а като се кара по-дълго време с равномерна скорост е закономерно средния разход да върви надолу
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Нали и аз това казвам. Ама се вижда дори в момента на шофирането. Без значение кога е нулиран и т.н. Да стои без промяна ми се струва нередовна работата.

Ozzie

Цитат на: ivchotr в 07 Март 2025 21:19:07Да стои без промяна ми се струва нередовна работата.
eeeee.... зависи от много фактори
ако примерно преди това има много километри с относително висок среден, след това трябват повече километри с равномерно темпо за да падне средния
аз понеже съм недоскив на близки разстояния, много-много не ги виждам тези цифрички
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

dragozow

Зависи колко време не е зануляван, при мен е повече от 12/13000 км и за помръдне с една десета е нужна голяма и продължителна промяна в карането.