Централно заключване проблем

Започната от papof, 29 Октомври 2024 08:20:50

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

papof

Здравейте колеги,имам проблем със централното заключване от дистанционното на алармата. Фокус mk1.При заключване на вратите с ключ се заключват всичките.При заключване с дистанционното алармата се включва и си работи,но незаключва вратите.Ако е заключена с ключ и пуснеш алармата,при иключване от дистанционното колата се отключва,а понякои път се отключва иведнага се заключва сама.Батерията е сменена,и с двете дистанционни го прави.Понякои път се оправя сякаш когато е по топло времето.Ходих до майстор ,но нещо не му се занимава,каза че може да е от централното.Някакви идей,и къде е това централно. Благодаря

ivchotr

Почни първо с преобучаване на ключа. Предполагам, че имаш предвид него, когато говориш за алармата и централното заключване. Защото, ако става въпрос за допълнителна аларма със съответното дистанционно, обучението на ключа няма да помогне.

Споменавам за обучението на ключа, защото в него има заложена функция да се отключва първо само шофьорската врата и след повторно натискане на бутона за отключване, да се отключват и останалите порти. А пък самото обучение се извършва с поредица от действия с ключа, като с подобни без да осъзнава, че ги прави, човек може да разбута настройките. Във форума има тема за обучение на ключа и се намира лесно с търсачката.
Ако не стане по този начин, е възможно наистина да има проблем с механизмите и с модула на централното заключване. Понякога се скапват някакви микроключета, най-напред на шофьорската брава и от там тръгва подобен проблем с отключването, но най-вече със заключването. Проблемът се отстранява със смяна на бравата или с ремонта ѝ, като се подменят микроключетата. Имаше хора преди време, които са правили последното, като микроключетата са били същите като в някои компютърни периферии. Мисля, че имаше тема и по този въпрос.
Като спомена студеното време, не е изключено да има втвърдяваща се от студа гняс по механиката на бравата, която поняога е склонна да създава подобен проблем.

Дизелякът от подписа ми доскоро правеше подобни проблеми, като дори спря да отключва и заключва с бутоните на ключа. Чистил съм и съм смазвал всички механизми, но не се оправиха нещата дори и през лятото. Обучих наново ключа и вече повече от седмица няма проблеми, хем по някое време температурите падат доста.

П.П.
Следвах процедурата от снимката.

Ozzie

Цитат на: ivchotr в 29 Октомври 2024 15:27:54Почни първо с преобучаване на ключа. Предполагам, че имаш предвид него...
Аз пък си мисля, че иде реч за допълнително монтирана аларма към която има дистанционно.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Може. Ама да гадаем няма смисъл. Аз затова писах по-горе, че ако е с допълнителна аларма, бъзикането на ключа няма да реши проблема. Евентуално. Щото все пак трябва информация и дали колата се заключва с алармата на ключа. Той е писал за заключване с ключ, ама дали механично или с радиосигнала, не става много ясно.

Та, ако колегата доуточни тези въпроси, ще има поле за размисли :D

papof

Здравейте, алармата е допълнително слагана,от предишния собственик. Не е правила проблеми допреди няколко месеца. Дистанционното е с два бутона(вкл. И изкл.).Ключа няма копчета. Конкретно няма логика кога го прави проблема, единствено си мисля сякаш като е по влажно и хладно по често се случва. Но и при 40 градуса лятото пак го прави от време на време.

Ozzie

ммм да, обратната връзка е мноооого важна....

като пример, от снощи в една група в соцЯлната мрежЪ - "Търся горивен филтър за Фокус Мк2 дизел". Чудесно, само дето в този модел има три различни дизела - два от Пежо / Ситроен (1,6 и 2,0) и един на Форд (1,8 TDCi).
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Значи има 33.33% възможност да го уцели от първия път (tooth)

papof

Някои знае ли къде е този модул на централното заключване?

Ozzie

Ако успееш по някакъв начин да се ориентираш.... Червената точка.

ivchotr

На моделите с волан отляво пак ли е от дясната страна или всичко е огледално разположено?

Ozzie

Нямам представа. Така излиза в AutoData.

ivchotr

Принципно е по-вероятно да е огледално разположен при левия волан. Там има табло с бушони и на модула ще му трябват по-къси кабели за свързване, най-малкото.