Подгревни система фокус мк2 2.0 136

Започната от krasteff1984, 06 Декември 2024 15:43:24

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

krasteff1984

Здравейте колеги отскоро имам Форд фокус мк2 2.0TDCI 136 коня st-line комби въпроса ми е следния ,подавам на контакт всички лампи гаснат на таблото а само лампата на подгрява гасне след около 30сек.  И се чува някви реле в таблото да цъка това го прави при всяко палене без значение дали е студен или топъл двигател ,ако запаля преди да изгасне реотана стрелките по таблото не мърдат чак като закачи въпросното реле и стрелките започват да работят на диагностика Делфи не дава никаква грешка

ivchotr

И какъв все пак е въпросът, колега?

Alexi

в това меко време лампата за подгрева трябва да загасне за 3-5 сек .. 30 сек е много нещо ,провери дали релето работи и свещите са здрави ( свещите всичките излизат на една букса която като я разкачиш е много лесно да ги замериш ,инак са заврени отзад с труден достъп )

Водниядух1

От тази букса не можеш да измериш свещите,дали греят или не-гарантирам ти го...Подгревна свещ се изважда и се гледа дали и КЪДЕ грее-иначе -греда...

Alexi

ако свеща не е прекъсната то грее .. да я гледам на живо извадена няма смисъл ,устроиството и е пределно просто  :D

krasteff1984

Мисля дА сменя релето и свещите пък каквото дойде. Къде се намира това реле понеже не го намирам?

ivchotr

Tой не е споделял, че свещите не греят. Колата си пали. Предполагам, че пита дали е нормално и, ако не е, как да го оправи. Ама понеже не искам да се правя на екстрасенс, ще е добре той да разясни какво искаше да попита с онзи разказ от първия пост.

krasteff1984

Да колата си пали нормално не влиза в някви аварийни режими върви няма проблем просто ми е чудно защо толкова дълго свети реотана на таблото и къде да търся проблема някой ако има някви идеи да сподели

ivchotr

Реле за подгрева в таблото не би било нормално да има. Какво цъка там не ми е известно. Но пък тези табла се славят с лоши спойки, които са създали проблеми на не един собственик.
Иначе, свещите така или иначе подгряват известно време и след като изгасне лампата на таблото, така че с това по-дълго светене едва ли има проблем. По-скоро трябва да се установи защо другите уреди на таблото се задействат чак след като изгасне лампата. Което пак би могло да бъде свързано с лоши спойки или нещо от сорта.

krasteff1984

Здравейте проблема е решен за 40лв смених клемореда на контактния ключ (пеперудката) и всичко се оправи сега лампата за свещите свети3-4сек. И гасне  няма шум на реле от към таблото всичко е топ

saggy

Можеш ли да обясниш каква е връзката на клемореда на ключа с продължителността на светене на подгрева, че на мен нещо ми убягва :)?

ivchotr

K'во ти пука? Нали се е оправило. Това е Форд все пак.

П.П.
И аз от известно време имам един странен и в началото дразнещ ел. проблем, ама вече му свиквам и се чудя дали изобщо да се занимавам с него. Може би като се постопли. Може да пусна и тема.

saggy

Като нямаш ясна логическа връзка, как да стигнеш до причината на проблема и неговото решение?

ivchotr

Ами по принцип се оглеждаш за хлабави и клеясали/ръждясали клеми. За хлабави или прекъснати/закъсани проводници. Различните хора чуват шумовете по различен начин в зависимост от остротата на слуха си, а пък с обяснението им е още по-тегаво. Та цъкането в таблото на колегата може да е било препращяване като от лош контакт в буксата. Знам ли? Та затова се проверява ръчно ред по ред, връзка по връзка, дори и да изглежда на пръв поглед невъзможно и нелогично. И особено пък когато очевидно има проблем, а диагностиката казва, че няма :D

krasteff1984

Незнам каква е връзката с лампата за подгрева но един познат ме посъветва от там да тръгна че е най евтино и каза все пак е Форд и всичко е възможно

Alexi

тоя твоя познат явно има богат опит с марката  :D

ivchotr

А, френските и немските кошове са дори по-зле :D

Alexi

Ozzie

пак обърнахте темата в поредната махленска седянка...  :P
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Ми тя темата се изчерпа по същество. Остана свободата на словото. А то бе в Началото, според една книга :D

Alexi

ми то така може да се оправи и като смениш крушка в багажника .. според мен върни стария клеморед сега да видим дали ще се върне проблема  :D

saggy

ivchotr , време е да отговориш една тема и да правим лаф-моабет в нея, а не в чуждите. Тази наистина се изчерпа, не виждам пряка връзка с таблото и клемореда, ама нали е Фокус все пак.

ivchotr

Саги, това, че ти не виждаш връзка, не значи, че я няма. Естествено, проблемът може и да е заспал за момента и да няма нищо общо с клемата. Но щом в момента няма проблем, какво има да го умуваме?!?

П.П.
След малко ще пусна тема за лаф-моабет :D