Препоръчани автомивки на самообслужване

Започната от saggy, 19 Януари 2025 20:37:18

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

saggy

Здравейте! Повдигам темата за автомивките на самообслужване, за да стане дискусия и да споделим мнения за добри автомивки. Днес поради студът реших да отида на автомивка с обслужване, където за скромните 40лв измиха стандартно фокуса, без да е бил много мръсен. В общи линии за същото време при по-добри атмосферни условия и до 10-12лв, щях да измия колата сам. Има само един проблем - на автомивките на самообслужване, които съм ползвам, безконтактният шампоан не може да свали мръсотията в долната част на вратите и праговете, и винаги остава. Аз ползвам най-често автомивката на самообслжване на бензиностанция ОМВ на бул. Г.М.Димитров. Откатко стана 2лв за едно миене, времетраенето на програмите беше скъсено, но пак горе-долу достатъчно. Тази автомивка ми харесва, защото има 7-8 паркоместа да изчакаш и можеш да си паркираш колата, за да я изчистиш по-детайлно отвътре. Минусът е, че безконтактното миене не сваля добре мръсотия в сравнение с автомивка с обслужване и като цяло програмите са къси. Друг минус е, че тоалетната в бензиностанцията е с достъп чрез баркод от касов бон и за да се измиеш, трябва да се обясняваш, че си бил клиент на автомивката.

Жоро Петков

Нито 1 безконтактен препарат не може да свали калта по прага.
Винаги изисква търкане с чисти кърпи накрая.
Много по-удобно е да ти я измият други, но са ужасни мурдари. Аз ходех редовно всяка седмица и при цена 35 винаги оставях 40лв. След 1г ми отлепиха гражданската и я бяха залепили накриво - дори не се извиниха. Та ми отвориха работа да ходя да си изкарвам нов стикер.
При самообслужването аз си нося 1 малка тубичка с чиста вода, с която поливам кърпите. Горе-долу 30 мин ми отнема да измия мондеото отвън и около 6 или 8лв - 2лв за пяна и после 2 или 3 пъти вода. След това с перото подшушавам малко и започва тегавата част с кърпите. Поне 4-5 микрофибърни кърпи отиват, но колата лъсва.

ivchotr

Моята я мия на автомивката на кръстовището на обиколния път на "Младост" с този към "Горубляне". Програмите там също ми се струват леко скъсени, ама това е нормално за у нас, дето сме държавата на всякакви тарикати. Има оставени четки с дълги дръжки и като се напръска колата с активна пяна, с четката всичко пада. В общи линии с 5 - 6 лева измивам каруцата отвън. В това миене влизат и стелките, щото тях ги обрулвам докато плакна колата. Сложиха щипки за тях по стените на клетките и така се мият по-лесно. С около 1 - 2 лева свършвам работа и с прахосмукачката. Като минус е и постоянното присъствие на собственици с автомобилите им за миене и си пада чакане доста често.

saggy

Жоро, няма ли шанс да надраскаш лакът, като забърсваш мръсотията по вратите и праговете с микрофибърните кърпи? Четките по автомивките не ги ползвам точно по същата причина, защото са има доста мръсотия по тях - едни четкат вратите, други си четкат джантите с тях.  (tooth) 

ivchotr

Нищо им няма на четките, както и на колата. Даже и фолиото върху фаровете издържа вече няколко години след търкане с тях.

Жоро Петков

Еми или ще си надера лака или ще ходя с кална кола след мивка.
Това и 1 колега ми го разправя за лака ама то "безконтактно" нищо не пада...
Тия на платените мивки да не мислиш, че с блага дума свалят калта  - търкат и те яко с кърпите.
За това ползвам 5-6 кърпи. Г/д по 1 кърпа на страна - за да не попива много мръсотия и да не става шкурка. И все пак бърша като без натиск.