Проблем с оборотите 1.6 tdci

Започната от Karabasa, 14 Ноември 2024 19:41:01

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Karabasa

Здравейте,
Надявам се на помощ и решение на така дразнещият проблем.
Колата е Focus 1.6 tdci 109 HP 2008г.
Започвам с проблема:
Когато шофирам и изключа от скорост преди спиране на светофар или кръстовище, оборотите падат почти до 500(не всеки път). Двигателя претриса за секунди, все едно ще угасне и стрелката заковава отново на нормалните обороти. Може на 10
спирания да го направи веднъж, а може и нито един път.
На диагностика не изписва нищо. Колата си върви нормално, но това дразни адски много.
Какво е правено по колата:
- сменен ЕГР( въпреки, че колата беше с изключен софтуерно. Затова след малко)
 - стен на дюзи- в норма
 - сменен датчик на горивната рейка(гаснеше в движение)
 - сменен датчик на ГНП(мисля, че за всеки случай
 - сменени филтри(горивен два пъти. Единият Bosch се оказа дефектен. Мисля, че от него започнаха всички проблеми)
 - сменен датчик диференциално налягане(благодарение на него се майстора се усъмни, че има нещо пипано по софтуера)
 - сменена демферна шайба, пистов ремък и обтегач. Ангренаж е на 45 хиляди. Мисля и него да сменям.
 - сменени всички тампони на мотора
Колата е с наличен ДПФ и ЕГР.
Наложи се да инсталирам заводски софтуер, защото колата не показваше никакви грешки( за нищо)
Оказа се, че джамбазите са блокирали малко над 20 грешки, да не се показват никога. Бяха изключили софтуерно ЕГР и ДПФ. Възстановихме ги, защото си бяха налични така или иначе.
Веднага след новия софт се показа грешка
P2002 - нещо за запушен ДПФ.
Карах я при майстора. Пусна принудителна регенерация. Обучил е Егр-а наново. Ползва диагностика Delphi.
Нищо не е останало, като записани грешки.
Колата си върви, но този проблем с обороти убива кефа от шофиране.
Надявам се някой да е имал подобен проблем.
P.S. Изчел съм всички теми във форума, но не открих точно този проблем.

Стана много дълго. Дано да го прочетете.

nogopechen

Нищо не може се каже без да се видят параметри в реално време. Може да е гориво, а може и да е въздух. А какво са направили преди вас и още не сте открили, е друг въпрос. Има едни мотори Пежо, при които се запушва тръбата между ЕГР-а и колектора. Ако не се почисти добре-лошо.

Karabasa

Това си е мотора на Пежо 1.6 hdi. Мисля, че не е чистена тази тръба. Само ЕГР-а е сменян. Ще ида до майстора да почисти и тази тръба.

Karabasa