Почистване и ревизиране на задвижването дроселова клапа при 1.8 и 2.0 Дуратек

Започната от F Focus, 04 Април 2024 21:20:52

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ivchotr

ivchotr

Цитат на: ADiDimitrov в 25 Април 2024 14:27:57У Форд кога ще видиш фабрично boose и шестстепенна ръчна кутия на бензинов мотор 😉

Честно казано, след екобууста изобщо не се заглеждам по Фордове, та не знам какво им слагат. Ама тяло без сърце не може. А двигателите са сърцата на ламаринозаврите. Така че двигателят определя всичко останало. Едно време в службата за външно проследяване имаше Волги, снабдени с двигатели и трансмисии от Мерцедес, БМВ и разни други яки марки. Дали са били Волги, а?

Жоро Петков

Ти като имаш сърце на лъв, а крака на кокошка?
Дали е същото - колата не е само двигателя. Нали двигателя отдава мощността чрез скоростна кутия и финална предавка. Имаш окачване - ти като искаш сложи двигател 500к.с. на Лада ама дали ще стои по-добре в завоите от Фокус със 100к.с.? А купе - разположение, шумоизолация.
Както и да е. Явно хората си купуват САМО двигателя и седят вътре в цилиндрите, седнали върху буталата.

Извинявам се, че и аз цапам по темата на колегата... последните 5-6 поста са май по-скоро за тема "Бихте ли си купили нов или по-нов Форд"

saggy

Предлагам си спретнете една неделна срещна с Пърхел, да дойде и Перун, ФФокус и да се разберете най-накрая ще го бъде ли Форда или няма.

ivchotr

Жоро, май четеш отгоре - отгоре... Писах, че онези съветски коли бяха в общи линии само с ламарините на Волга. Ама както и да е. Но щом казваш, че Форд са с като крака на кокошка в сравнение с Маздата, пак не виждам смисъл да ти противореча. От друга страна, ако си с крака на лъв и със сърце на кокошка, е още по-лош вариант.

Raka77

Здравейте колеги, днеска реших да почистя дросела щото ми играеха оборотите от време на време и да много мазнотия имаше,но като погледнах вътре в колектора и какво да видя, локва от масло, предложения от къде може да е дошло.

F Focus

Как видя какво е във вх. колектор-сваля корубата ли? Не разбирам къде е маслената локва, но щом има мръсен маслен мазальоч, значи, че двигателят не е около 150Х. км. пробег, а доста повече, или маслото е сменявано рядко, или и двете.

Raka77

вижда се с просто око,на дъното на колектора, колкото за километрите в Гърция се води на отчет и при всеки преглед се отбелязва показанието на километража,да не би от прословутото калпанче на картерните газове да изпуска и масло ?ще свалям колектора та ако някой знае как би станало по лесно да пише.

ADiDimitrov

Правилно си се ориентирал клапана на картената вентилация е възможен виновник. Но ако знаеш къде е наврян, ще ти стане лошо как се стига до него.

F Focus

Наврян е зад пластмасовата коруба на вх. колектор. >:(
Този двигател, който е досущ, като моя има ли, аджеба вихрови клапи? Според заявеният от теб пробег би трябвало да има, което е още една причина да свалиш колектора, за да ревизираш клапите. При моят са елиминирани.

F Focus

Цитат на: Raka77 в 18 Август 2024 12:45:38вижда се с просто око,на дъното на колектора, колкото за километрите в Гърция се води на отчет и при всеки преглед се отбелязва показанието на километража,да не би от прословутото калпанче на картерните газове да изпуска и масло ?ще свалям колектора та ако някой знае как би станало по лесно да пише.

А, пробегът преди Гърция ясен ли е....? ^-^
И м/у другото наясно ли си как, аджеба се мери нивото на масло в тези двигатели, щото от незнание по въпроса предишните собственици са прекалявали яко и всичко беше омаслено зверски! Сега положението със замърсяването и омасляването на дросела и корубата на възд. филтър няма нищо общо с преди-сега е "аптека"! :)

Raka77

Цитат на: F Focus в 19 Август 2024 18:03:06А, пробегът преди Гърция ясен ли е....? ^-^
И м/у другото наясно ли си как, аджеба се мери нивото на масло в тези двигатели, щото от незнание по въпроса предишните собственици са прекалявали яко и всичко беше омаслено зверски! Сега положението със замърсяването и омасляването на дросела и корубата на възд. филтър няма нищо общо с преди-сега е "аптека"! :)
колата е купувана нова в Гърция аз съм трети собственик според информацията която ми е дадена,аз живея и работя там , колкото за замерването на маслото четох ти темата и следвам казаното в нея,колата я взех със сменено масло и филтри но си купих равенол фдс пак заради вас в форума за следваща смяна.като намеря време ще го сваля и ревизирам,това е за сега

dragozow

Колектора аз го смених наскоро с нов, като ги сравних на стария клапите се чудя как не са паднали в мотора.

F Focus

Драгозов-каква коруба с вихровите клапи монтира-оригинална, или от друг производител?

ADiDimitrov

Цитат на: dragozow в 20 Август 2024 17:30:35Колектора аз го смених наскоро с нов, като ги сравних на стария клапите се чудя как не са паднали в мотора.
а по форумите твърдят, че по новите дуратеци нямат проблем с клапите  ::) Ако не е тайна на колко кл. е колата?

dragozow

От друг производител. На колко км е не знам, аз я карам почти 90 000, но е над 300.