И аз с Мондео -2

Започната от varby, 27 Октомври 2017 21:34:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

varby

Малка промяна в предната част.

jo_jo

varby

В смисъл как оригинални?Монтират се при ниво "Титаниум" Х. Иначе са нови.

jo_jo

от кого са произведени, дали са оригинилни форд части или tyc, hella и тн

varby

TYC 19-0683-01-2
Фар за мъгла

jo_jo

varby

От днес колата вече е с нов собственик.Младо момче, дано да се грижи добре за нея.Започва търсенето на Форд №5.

varby

Форд №5 вече е намерен. И това и Форд "Фокус" 1.6 EcoBoost 150 к.с.2011 г.

varby

Снимки при покупката.Вече има малки промени който ще кача по-късно.

varby

20220815_171610.jpg

varby

Да раздвижим темата.

varby

За съжаление двигателя на Фокуса се предаде на 140 000 км.Жалко,много ми допадаше автомобила!Сега отива за части.И продължаваме традицията с Мондео МК4 2011г. 2.0TDCI 100KW.

Жоро Петков

Какво му се предаде, колега?
Честито за покупката и безаварийно!

ivchotr

A познай какво му е станало  8)

Alexi

вероятно спукан блок/глава или и двете .. мотора има нерешими проблеми с охладителната система ,в белите държави има сервизни акции напълно безплатни както и групови дела срещу Форд ,още 2012 ( една година след излизането на модела ) има сервизна акция за близо половин милион автомобила ( от тях у нас вероятно 0 ,благодарение на МР )

varby

Както каза Алекси и двете.Жалко, иначе хубава количка.Търся все още читав двигател ,но почти съм се отказал. Май ще отива за части!

ivchotr

Не може ли да му се присади доказано здрав двигател от друго поколение? От тази серия и да намериш здрав, едва ли ще иакара много. Един колега от форума обясняваше как му предлагали чисто нов блок, който обаче е от тези, дето се цепят без чужда помощ. А пък да хвърляш цялата кола заради двигателя...

Alexi

1.0 екобуст е по здрав ,вероятно по моргите изпада

ivchotr

Имах предвид да е извън екубуст измишльотините, дори да трябва да се преправя окачването заради тампони, полувалове и т.н.

varby

Не знам дали си струва да влагам още средства в тази кола с неясен краен резултат.При условие,че имам още един Форд Мондео и Волво S60 D5  за които трябва да се полагат грижи.

ivchotr

Ми тя, колата, като се изключи недъгъвият ѝ двигател, си е доста добра. Поне на мен ми допада много като визия и стил. А пък двигатели от другите модели се намират. Не е като да няма. Все пак марката е една от често срещаните в страната.