Мигача мига 1 път, а не 3 пъти при докосване

Започната от ico555, 08 Септември 2024 11:23:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

ico555

Здравейте колеги!
Преди няколко дни си взех Фокус 02, 1.8 TDCI и има две неща които ме дразнят и не знам как да ги оправя.
При леко натискане на мигача (без да щракне) не мига 3 пъти както трябва да е, а само веднъж. Имах същия фокус но 2004 г. и там си работеше както трябва.
Също и при заключване и отключване на колата мигачите не светват, заради което не можеш да разбереш дали си я заключил, ако не чуеш как се заключват бравите на колата. Предишният ми Фокус от 2004 г. си мигаше при заключване и отключване.
Дали има начин да се отстранят тези проблеми?
Благодаря предварително :)

Ozzie

За комфорт функцията (така се казва на тройното премигване) на мигачите трябва да се види как е конфигуриран GEM модула и ако не е зададено, евентуално да се зададе като възможност.

Относно заключването - ако заключваш при отворена врата (задна или на багажника), мигачите мигат чак когато бъдат затворени всички врати. Ако все пак не мигат, пак трябва да се види конфигурацията.

Ако ти се занимава сам с колата, препоръчвам да се снабдиш с OBD четец ELS27 и програмата ELMConfig.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Във всеки комп ли има възможност да се активира комфорт функцията ::)

Ozzie

Може да стане, може и да не стане. Докато не се пробва на конкретния екземпляр, няма как да се каже със сигурност.

На стария Ц-макс имах желание да активирам автоматично заключване след потегляне, но явно трябваше и някакъв хардуеър в автомобила, 'щото нито с FORSCan, нито с ELMConfig успях да активирам въпросната функция.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

ico555

Ozzie благодаря ти!
Ще отида при едно приятелче да пробваме и ще пиша какво е станало до няколко дни.

F Focus

Моето добиче при леко натискане на лостчето на мигачите нагоре-надолу мигачите мигат, докато го задържам без да е щракнало в крайно положение-този ефект ли търсиш? Правя го, когато нямам намерение да давам мигач продължително време.

Ozzie

@F Focus
Не този ефект търси автора на темата. Мигачите могат да мигат три или повече пъти, без лоста да е във фиксирано положение. Нужно е само да бъде натиснат (без да се задържа) до положение преди фиксиране, след което мигачите мигат три или повече пъти, според това как е конфигурирано. Възможно е и ти я да имаш тази функция и да не си я открил все още.

ivchotr

При "Джия" си е стандартна тази функция. Моята я има, а печката я няма. На печката и аз задържам лоста както ФФокуса :D

Ozzie

Ц-Макса не беше Джия и си го имаше това нещо. Комбито сега и то не е нещо УАУ като оборудване, но също си има комфортната функция.

Pyrhel

Тази функция се появява фабрично около 2004 г. С доста хора си играхме за активиране, но минаха доста години и не мога да вярвам на 100% на спомените си, но ми се струва, че GEM-овете бяха различни и не можеше да се налива друг firmware. Още по-голямата шашавия беше, че с VCM-a при някои не можеше да се активира тази опция (или я нямаше в конфигурацията - не съм сигурен), а с elmconfig сработваше (nut).

Ицо, намери някой с елмконфиг и пробвайте, нямаш друг начин, с който да си сигурен дали ще стане.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.