Маховик Mondeo mk4

Започната от fordmemberwannabe, 15 Септември 2024 20:39:27

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

fordmemberwannabe

Здравейте,

От скоро карам мондео MK4, 2.0 TDCI 140hp, 2008 година.

Внесен е от Германия лично от мен, когато беше закупен нямаше никакви симптоми, при докарване и след регистрация усетих вибрации в купето, ходих на майстор и той ми каза, че вероятно е маховик, но не е сигурен.. След смяна на масло и филтри вибрациите се оправиха и си мислех, че е било нещо малко, но уви, днес чувах страшно тропане сякаш е метал в метал от моторния отсек на свободна и вибрациите отново се появиха.. Минах 50-60 километра, оставих я да изстине, запалих я пак и вибрациите и почукванто изчезна..

Има ли шанс да е маховик (Надявам се да не е)

Ще се радвам да чуя мненията ви.. аз все пак утре ще я закарам до сервиза, но ако се е оправила майстора няма какво да чуе.. :D 

Ozzie

Цитат на: fordmemberwannabe в 15 Септември 2024 20:39:27Има ли шанс да е маховик (Надявам се да не е)

По-добре ли е, двигателя да е за ремонт?  :-[
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Ако е маховикът, няма да се оправя с изстиване, струва ми се. Ще си трака постоянно.

Аз тази кола няма да я карам с подобни шумове в двигателя, ами ще направя възможното да разбера защо трака. Че да не стане съвсем сложна за ремонт.

fordmemberwannabe

Цитат на: ivchotr в 15 Септември 2024 21:49:29Ако е маховикът, няма да се оправя с изстиване, струва ми се. Ще си трака постоянно.

Аз тази кола няма да я карам с подобни шумове в двигателя, ами ще направя възможното да разбера защо трака. Че да не стане съвсем сложна за ремонт.

Аз не исках да я карам.. Но се наложи да се прибера

Иначе за изстиването.. когато загря отново на работна температура пак не се чуваше този шум, и да отида в сервиза не знам какво да обясня, това е големият проблем..

fordmemberwannabe

Цитат на: Ozzie в 15 Септември 2024 21:11:12По-добре ли е, двигателя да е за ремонт?  :-[

Аами не, но предпочитам да е нещо малко в периферията на мотора, отколкото да е ремонт за 1500+ :D

ivchotr

Ремонтът на съединителя в комплект с маховика няма да е много по-евтин от 1500 лв :D

fordmemberwannabe

Ясно ми е, за това се надявам да е нещо малко, но не знам тези симптоми на какво друго отговарят :D

ivchotr

Много неясно ги описваш тези симптоми и така, от разстояние, едва ли някой ще може да ти помогне.

nogopechen

Не е излишно да се пусне една камера в цилиндрите. Сменил си масло и филтри, а ремъците и ролките не. Аз имах Волво В70 с мотор 2.4 турбо. Появи се вибрация и чукане, но се качи и слезна от две пътни помощи, на собствен ход. На останалите четири цилиндъра. Но твоя мотор се слага и на други коли, така че няма страшно. При смяната му ще се провери и съединителя. Плати си за пътна помощ.

Alexi

като подадеш леко газ чукането изчезва ли ,като натиснеш съединителя някаква промяна има ли

fordmemberwannabe

Когато подам газ изчезва, но когато натисна съединител няма никаква промяна.
Когато съм примерно на 2-ра скорост и включа 4-5 нарочно и оборотите са и много малко и се давеше се чуваше зверско чукане тогава.

Alexi

еми тръгнал е ,не е толкова скъп на тия години ,530 лв е в аутодок .. комплект съединител с всичко е около 1000 лв

fordmemberwannabe

Току що бях при майстора и той не е много сигурен дали е маховик, предния път го чу и имаше малко вибрации, но сега казва че няма никакви симптоми и нищо не се чува

ivchotr

Я направи една елементарна проба - колата да е със загасен двигател, с включена предавка. Настъпи педала на спирачката здраво и без да натискаш педала на съединителя, пробвай да запалиш двигателя. И пиши какво е станало.

fordmemberwannabe

Колата е с бутон, има ли смисъл да пробвам? 🤣

ivchotr

В този случай явно няма да стане така :D
Хубаво, де. Пробвай да тръгнеш от място на по-висока предавка. Ако тръгне с тракане, феродовият диск би трябвало да е добре, а маховикът да е запял песента за сбогом. Ако не ще да тръгне - феродото се е предало. Ако не ще да тръгне и трака - проблемът е комбиниран.

Горното е при положение, че самият мотор е наред. Че, ако не е наред, може да се окучи съвсем.

Водниядух1

Провери си ролките по пистовия ремък,а така също и шайбата на генератора