Летни гуми - мнения, отзиви, коментари

Започната от Bobi, 25 Октомври 2011 21:38:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

saggy

Поредната безмислена щуротия, която реално ще оскъпи гумите ненужно. Не мога да разбера ЕС какво ги интересува горите в източна Азия, където се отглеждат каучуковите дървета. Държавите в източна Азия да си гледат горите, а не ЕС.

https://www.24chasa.bg/biznes/article/19494756

Alexi

какви ли не простотии измислят вече .. то като гледам тестовете там се е появил един показател Еко нещо си т.е. гумата колко материал отлага по асфалта за целия си пробег ,това се води замърсяване на природата ..

ivchotr

На Урсула не ѝ доставя удоволствие да я пердашат с презерватив (tooth)

Много ми е чудно как ще докажат, съответно ще наложат глоба на китайските гуми, за това, че примерно са произведени от каучук, добит в новите плантации. Или пък дори и на европейски производител по този критерий.

Между другото, макар че през последните години се отчита намаляване на добива на дървен материал там, не малка част от горите в Амазония са тотално ликвидирани и това наистина оказва влияние върху климата. Ама не знам дали на тяхно място засаждат каучукови дървета. Май само използват материала и толкова.

За сметка на това пък в Родопите голяма част от нивите, които се обработваха активно до преди десетина години, в момента са се самозалесили и администрацията е предприела действия по смяна на статута им от земеделска земя на горски фонд. Може и да бъркам терминологията, но това е същността на процеса. И това е така, защото изгониха младите хора от региона по големите градове и в чужбина и няма кой да работи на къра. Предполагам, че и в другите населени места по планините ни е същото положение.

Та в един момент Земята ще ни набие як шут в гъза и ще се отърве от нас, след което ще се самоизлекува :D И, ако ще правим нещо за спасяването ѝ, трябва да сме наясно, че всъщност го правим за нашето спасение. А този процес може да се осъществи и така, че хем да ни е лек животът, хем и да не цапаме много. Аз затова карам на газ и си ползвам гумите по няколко сезона :D Като почнат и да набиват на кол всички, дето горят каучук за да се топлят през зимата, ще сме свършили половината работа.