Проблем с впръсквачите на течност за чистачки при Форд Фокус 1,6 бензин 2000 г

Започната от kovak, 26 Май 2023 10:57:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

kovak

Здравейте колеги, сигурно ви се струва смешно но от около месец имам проблем с с впръсквачите на течност за чистачки на моя Форд Фокус 1,6 бензин 2000 г. Не пръскат! Проблема е, че никой майстор не иска да се захване, или ми записват час за след 2 месеца, или ме отпращат с думите: "Не се занимавам с такива неща"
Дайте съвет за добър майстор при който мога да я закарам?
И има ли шанс да е от предпазителя, или помпата няма собствен предпазител?

Благодаря предварително!

F Focus

Или помпичката, или предпазител, или задръстени дюзи. Дай на контакт и задействай пръскането, за да се ориентираш чува ли се помпичката? Опитай с тънко телче да почистиш дюзите. Най-добре става със зъболекарската джаджа, с която се чистят зъбните канали, и от която много боли!
Пропуснах да попитам проблемът изведнъж ли се появи, или постепенно? Ако е второто е задръстване, а ако е първото другите две възможности.

kovak

Не са задръстени дюзите, защото направих това което казахте! Появи се изведнъж една сутрин, опитах да си измия стъклото и нито звук нито вода по стъклото. При всички случаи не се чува да работи помпата, но не знам ако е предпазител кой предпазител отговаря за нея?

F Focus

Ясно-започни с предпазителя. Не мога да ти помогна кой е предпазителят, защото не съм имал този проблем-инак бързо щях да разбера. При мен има две табла с предпазители-едното е в двигателният отсек, а другото е забито под "жабката"-да не дава Господ да се наложи да се завирам там! >:( При теб не знам същото ли е?
За начало отиди при първият авто-електриджия, изобщо не мога да разбера за какво-какви часове и дати ти дават и не искат да те вземат за толкова елементарен проблем?! ???
Колата има ли чистачка на задният джам, и ако има, и на него ли не пръска-там помпичката е отделна от този за предното стъкло?

kovak

Да и моите табла са 2е и са на същите места! Помпата на задното стъкло отдавна не пръска. Но предната вече ми е проблемна. Преди няколко години сменях казанчето за течност на чистачките. тогава ми обърнаха позициите на впръскване, и след тогава спря да пръска и задното впръскало! Вчера говорих с един майстор обеща утре да я погледне. Малко го изнудих, щото ще ми завърти гумите и ще сменя и маслото, та казах и това да види  ;D Гледах ги предпазителите и не мога да разбера кой е за нея, за това и помислих, че е от помпата. Ще видим какво ще излезе! Благодаря все пак и на теб!

ivchotr

Kaто се подаде директно захранване на помпата, ще се разбере дали е от нея или от предпазителя. Лошото е, че май беше завряна отдолу на казана за стъкломиещата течност и за да се стигне до нея ще трябва да се разглобява кората под калника. Другият възможен заподозрян е лостът на кормилото, с който се пуска помпата. Ако не контактува добре, дори всичко останало да е здраво, пак няма да пръска.
В ръководството на потребителя на този модел има схеми с означение кой предпазител за какво служи. Ако не е решен вече проблемът, мога да разгледам в моето и ще пусна инфо.

F Focus

Прав си-пропуснах комбинираното лостче, което не е, като да не създава проблеми. И не е, като и аз да не съм брал ядове от такЪви, ама...

Ozzie

Фокус МкI, както и Фокус MkII са с една помпа за стъклоумиващото, която е реверсивна. За предното стъкло върти в една посока, за задното на обратно. Ако при натискане на бутона за измиване на предното стъкло, пръска на задното, то някой е объркал местата на маркучите. За решаване на проблема, просто се разменят маркучите.

@kovak
Ако нямаш схема на предпазителите, можеш да ги провериш един по един с мултицет, ако имаш такъв под ръка. Ако нямаш, можеш да импровизираш с крушка 12 волта, фасунка за нея и два кабела. Единия на маса, другия на плюс / предпазителя. Ако лампата свети, значи е наред, ако не свети - сменяш. Елементарно е.

P.S. Моля, спрете да се цитирате един друг, Няма нужда да се разпъва темата  с едни и същи писания.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

Моля не цитирайте предходни мнения ,създавате ми работа .. а ми е по лесно да трия цели мнения вместо да ги редактирам ,Kovak това е специално за теб !