За LED осветлението на фаровете

Започната от F Focus, 26 Февруари 2023 18:53:43

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Здравейте фенове!
Купувах едно-друго от "Авто-Бим" и от тогава получавам от тях всякакЪви "неустоими" предложения на мейл-а за какво ли не! :) Последното е за ЛЕД крушки на "Осрам", както за фаровете, така и за всички възможни останали осветителни елементи. Всички предложения имали електронен елемент, който да не задейства грешка в компа за изгоряла крушка, разиираш ли...?
Ако желаете разгледайте предложенията в сайта им, и споделете има ли изобщо смисъл да се премине на ЛЕД-осветление, като ме интересуват само фаровете.
М/у другото съм много неприятно изненандан, че във Фокус-2 нЕма индикация на таблото за изгоряла крушка, каквато има в колата на жената(Голф-5) от същата година на п-во, и каквато съм имал в по-дърти коли от други марки, та не разбирам каква индикация ще се елиминира?!

Ozzie

Цитат на: F Focus в 26 Февруари 2023 18:53:43М/у другото съм много неприятно изненадан, че във Фокус-2 нЕма индикация на таблото за изгоряла крушка .... та не разбирам каква индикация ще се елиминира?!
При теб няма да елиминира нищо, 'щото нямаш индикация, както си забелязал. При коли които имат индикация, въпросното съпротивление ще е от полза.

Цитат на: F Focus в 26 Февруари 2023 18:53:43...споделете има ли изобщо смисъл да се премине на ЛЕД-осветление, като ме интересуват само фаровете.
На габаритите съм сложил няк'ви LED-чета, ама са мноУ умрели, та не вадят очите на тези срещу мен. За смяна на основна крушка на фар с рефлектор с LED такава - твърдо съм против.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Един приятел си е сложил такива на колата:
https://www.olx.bg/d/ad/novo-cag-led-krushki-h4-fighter-ii-20w-4800lm-aluminium-12-24v-CID360-ID8EFeb.html
Дава много добри отзиви за тях. Каза, че и на мокър път осветятват добре. Моите халогени на мокро по тъмно са си направо зле.
Смятам да взема такива за моторетката, за да пробвам как работят. Имат и за всички варианти крушки за фарове.

Жоро Петков

Аз на мотора си бях сложил баш на Осрам найбрейкър - издържаха около 2месеца.
След това отидох и си купих едни от лидъл, които в началото светят на ок. 6000К и като загреят преминават на 5000к (това на око - ставаха по-жълти). Издържаха 4г и продадох мотора с тях...
На минделото единствените неЛЕД са ми крушките за назад - смених ги с някакви от БГ и чак сега на 3тата година едната се предала.
За Фарове - не се занимавай с ттакъв тип крушки - издържат експоненциално по-малко време от интензитета, който предлагат - ТЕСТВАНО!
Имаш 2 варината - полиране на фарове и смяна с чисто нови халогенни крушки.
отиваш и си слагаш ксенон - но не от гадния китайски, а от скъпия с гаранция.

ivchotr

Фаровете съм ги полирал и са облепени с някакво фолио. Изглеждат като нови. Вече не помня и колко години са така. Крушките са ми нови. Скоро сменях на единия фар, че беше изгоряла. Работата е там, че съм с различни за къси и дълги светлини. Късите не ме кефят. Дългите правят ден нощно време.
А моторът е с Н4. "Оsram" гледам да не слагам, че на български се превеждало "Оооооо, срам" :D

F Focus

Ясно, благодаря-няма да се занимавам с лед-крушки.
Фаровете искам да ги измия отвътре, като ги залея с разреден препарат от типа на "Меглио", или "Мистър Пропър"-мисля, че ще има ефект, пък да видим...
М/у другото днес за сефте шофирам с цайси 1 диоптър за далеч и в тъмното на мокър път май фаровете не светят много зле, а и виждам кВо пише на мъндзаркото дисплейче! :))

F Focus

После ще мина с шкурка 800-1000 плексигласа на фаровете и ще го напръскам с качествен двукомпонентен лак за металик и вярвам, че ще стане добре.

Ozzie

Ако нямаш винтоверт и приставка с дунапренови гъби за полиране, просто вземи някаква подобна гъба, паста за полиране, хлебна сода и някое дървено трупче (за равномерен натиск) или нещо подобно. Мацваш малко от пастата, слагаш щипка хлебна сода и почваш да търкаш. Дори и на ръка, ще останеш приятно изненадан от ефекта. С винтоверт е по-лесно и бързо, че и не се мориш, пък вече си човек на възраст....  (snicker)
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Шкурка 800 или 1000 според мен ще остави драскотини. На дизеляка преди 3 - 4 месеца ги минахме с полировачка и след това с лак. Пак станаха, ама не са като моите с фолиото :D