Трип компютър ръчно производство

Започната от momo76, 21 Март 2012 14:06:49

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

momo76

Хайде да се похваля сам.
След доста четене и гледане най после си сглобих трип компютър за Фиестата.
Трипа е на базата на ATMega 328 микроконтролер. За база използвах MPGuino с леки доработки на софтуера и хардуера. Ето го и резултата, засега в прототипен вариант за тестове. Още не съм го закачил на Фичо но и това ще стане тея дни.

Има си и големи цифри

Единственото което трябва е захранване, сигнал от единия инжектор и сигнала от скоростите VSS.
Остава да измисля и някаква по фешън опаковка и къде да го вградя в таблото - то това май е най големия проблем.

tha22don

(wdo)  (bow)
Ако можех да си направя и аз такъв за фокуса :) Там се предлага като допълнителна опция и трябва да имам извод зад таблото със стрелките...но толкова не съм се задълбочавал.
Още веднъж  (thup)

Иван Вълков

Супер е браво!!! (thup) За дизели има ли приложение  ^-^

Ако жиците могат да бъдат свързани по два различни начина,то първият от тях задължително гръмва предпазителя!!!

momo76

Ето и платката - тип направи си сам

Преди да почистя писите

Готовото творение - направих си за 2 трипа.

tropper

Супер  (thup)  (clap)
Режима с големите цифри кърти мивки :)

Кода на Атмегата ти ли го пишеш или си го взел готов?

И аз съм мислел да си направя по този начин, по моему ще трябва да изгориш няколко резервоара гориво, докато натъкмиш константите...
Късото съединение прави силата!

http://www.zahranvane.com/

momo76

Кода е от MPGuino, но аз си го доработих малко. Иначе да показва вярно си трябват няколко пълнения на резервоара. Още не мога да измисля къде да го сложа в колата. Мисля си за пластмасата под радиото дето запълва дупката, ама нещо не се събира там.