Покупка на Маверик

Започната от Mayvena, 18 Април 2022 11:44:09

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Mayvena

Здравейте колеги,
От доста време (още от преди да се сдобия с настоящото ми Мондео) се замислям за някакъв SUV. След като наскоро Мондеото ме предаде насред път, реших че е време най-после да се сдобия с нещо проходимо, с което няма да се притеснявам като ходя по хижи и на лов. По прочетено оттук-оттам останах с впечатлението, че Маверик II (произвежданият за Европа Escape между 2001 и 2008) е най-подходящата за нуждите и бюджета ми (а и за вкуса ми чисто визуално) машинка. Имам нужда обаче от малко отзиви от хора, които са го ползвали. На първо място - как е разходът на 3.0 бензиновия двигател? 2.0 и 2.3 доколкото разбрах харчат културно, но ме притеснява мощността им - свикнах на 140 коня в купето на Мондео и се опасявам, че същата мощност от 2.3 двигателя на Маверик с по-тежкото му купе, може да ми дойде недостатъчна.
Второто ми притеснение - как е Маверика с ръждата? Преди време изгубих една кола в неравна борба с тая болест и не ми се ще да минавам наново през това.
Трето - понеже планирам евентуалният Маверик да е основна кола за семейството, доколко е комфортен за дълъг път? При мен (тъй като не обичам да настъпвам много) в дефиницията за "дълъг път" влиза всичко над 200 километра.
Четвърто - срещнах информация, че при бройките след фейслифта от 2004 е премахнато ръчното управление на 4х4 (преди фейслифта има превключвател - on/off/auto, след него той е махнат и е фиксирано на auto). Доколо е възможно присаждането на такъв превключвател на бройка след фейслифта, и всъщност доколко е критично за офроуд възможностите да може да се превключва?
И последно - какви са често срещани проблеми с него и за какво да гледам (извън нормалните за всяка кола) потенциални проблеми по време на оглед?

Pyrhel

Здравей,
По ред на въпросите, с които съм се сблъсквал:
Разходът. Градско 13-16/100 при нормално каране, извънградско не смятам, че ще видиш под 11/100.
Ръждата. Зле, гние много.
Комфорт. Нямам представа, отказах се от Маверик и не стигнах до каране. Не виждам причина за неудобен автомобил.
AWD Lock. Да, правилно си видял, че след фейса няма копче и е само на auto. До колкото разглеждах и четох не е никакъв проблем и не намалява офроуд възможносите му (добър просвет, но диагоналите се преодоляват доста трудно). За добавяне на заключване не съм ровил, с електрически сигнал е локъпа и вероятно не е проблем да се подаде ток, за да го заключи. Не вярвам да светне грешка в такава ситуация.
Проблемите. Освен стандартното като всяка кола, срещал съм проблеми за неработещ lock, трябва да го тестваш със сигурност.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.