Автоматично заключване при потегляне

Започната от Ford-Focus, 21 Януари 2022 19:51:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Ford-Focus

Колеги, някой правил ли го е ? Аз пробвах през две програми, но без успех. След това опитах ръчно като давам на контакт 3 пъти отключвам и заключвам всички врати през шофьорската, после махам от контакт пак 3 пъти и после пак давам или давам и пак заключвам, но нищо не стана.

Къде е магията?
"...това е проста работа, но не е за прости хора."

ivchotr

Тази екстра не е за предпочитане, особено през зимата. Много народ се е въртял като обран евреин покрай колата си, която се е заключила докато е разривал снега от нея :D Особено пък и, ако е с пълен резервоар.

Ozzie

магията е, че не всичко което фърчи се яде
за да работи нещо софтуерно, трябва да има и нужния хардуеър
пробвах го на моята - не става, накрая просто си щраквам бутона с влизането в колата или след потегляне и така се возя на заключени врати

@ivchotr
Екстрата, ако може да се активира, може и да бъде настроена, при каква скорост да се заключат вратите. Докато автомобила е в покой е изключено вратите да се заключат. Освен това, кой вече няма втори ключ от колата си?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivchotr

Кой си носи и двата ключа, е въпросът? Моят например си стои вкъщи. Някои се заключват по време, а не по скорост. Преди няколко зими на един колега така му се заключи Фордът докато го чистеше от снега, с пълна с газ бутилка и резервоар с бензин. Ключът му съответно беше в Люлин, а той в центъра...
И да не сте някакви мадами, че да се возите в заключени коли?!? Отдавна спряха да ги крадат по кръстовищата.

Ford-Focus

Колата няма как да се самозаключи, когато е запалена и стой на място. Сигурно може да има случай 1 / 10 000, но аз искам да бъда госпожица и да ми се заключва. Също ми е важно и да ми свети в краката, за да гледам кой педал натискам, за да не взема да бъркам.

Ozzie

Цитат на: ivchotr в 22 Януари 2022 15:26:38Някои се заключват по време...
Принципно е така, но ако не се отвори врата до определено време, след отключване с ключа.

Цитат на: ivchotr в 22 Януари 2022 15:26:38И да не сте някакви мадами, че да се возите в заключени коли?!? Отдавна спряха да ги крадат по кръстовищата.
Сещам се за достатъчно на брой случаи, в които на някой друг се е качвал нежелан пътник в автомобила, така че, защо да не се движим в заключени коли? Предполагам и ти не искаш навлеци в колата си?
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ivopolr

Предполагам екстрата я има като защитна мярка да изпадне дете от колата ако по време на движение случайно си отвори вратата.

Ford-Focus

Ето видео , в което правят, нещо което не съм опитвал. Но не мога да разбера, дали е въобще за заключването на колата, когато си извън нея или когато е при движение. В момента ако не е запалена и съм я затворил се заключва сама. Другото, което отчитам е че може би самия кабел не е от най-подходящите.

Ozzie

Bizu

Автоматичното заключване не е лоша екстра. Предпазва те например ако си спрял на светофар, да не би бай мангал да ти отвори задната врата и да отмъкне раницата с лаптопа... После него ли да гониш, колата от средата на пътя ли да преместиш...?

Alexi

поразчистих темата което отне време ,че няма опция за триене на цели страници .. щом дадена екстра съществува то някой я ползва ( примерно за сама жена в колата е полезна според мен ,а и доста клипове има из нета как някой бива извлечен от колата докато чака на светофар , и тя открадната ) ... аз лично не я ползвам ,но съм я активирал на Полото на жена ми .

locke

За мен екстрата е удобна, докато работи коректно  :D Включва се при вдигане на 20 км в час, има и бутон за изключване на който му пречи

saggy

И аз съм си мислил за тази екстра, защото изглежда secure. При Фокус 2 може да се активира и деактивира с комбинация от натискания на бутона за заключване. Може и да бъркам, но мисля, че багажникът автоматично се заключва при тръгване и докато не се отвори някоя от вратите стои заключен. Има и друга опция при отключване на колата да отвори само шофьорската врата и повторно натискане на дистационното отваря другите врати. Но тази не е много удобна. Щеше да е добре от Форд да се сетят да направят автоматично включване на аварийки при рязко натискане на спирачката, но я няма при ФФ2.

Жоро Петков

В твоя фокус тази екстра я няма колега, то дори и в мк3 и 3.5 я няма в по-ниските нива на оборудване.
Ще си цъкаш бутончето ръчно всеки път.

Ozzie

@saggy
Това за което си писал е за отключване само на вратата на водача, мисля, че също отключваше багажника и резервоара, но не съм сигурен. Активира се (съответно деактивира) с едновременно задържане на бутоните за отключване и заключване за 3-4 секунди (до премигване на аварийните светлини).

saggy

Цитат на: Ozzie в 24 Януари 2022 19:01:56
@saggy
Това за което си писал е за отключване само на вратата на водача, мисля, че също отключваше багажника и резервоара, но не съм сигурен. Активира се (съответно деактивира) с едновременно задържане на бутоните за отключване и заключване за 3-4 секунди (до премигване на аварийните светлини).

Да, така е. За заключването на багажника при движение - забелязах няколко пъти, че като съм тръгнал с колата и спра да кача външен човек, ако никой не отвори врата и външния човек се опита да отвори багажника, той е заключен. Не знам дали вие я имате тази опция, но я има и при други марки.

ivchotr

При МК1 багажникът си е перманентно заключен, което е добро решение за багажник без бутон на капака.

Ford-Focus

Успях да го направя. Всичко работи и се заключва. Това че не може да се прави на всеки фокус е пълна глупост и простотия, но нали всички са разбирачи ... Края на тази или другата седмица ще ходя, за да ми преводът гласовите команди на английски. Всичко е възможно стига да има желание ;). Тогава ще слагам и сензора за течност за чистачки, понеже пристигна. Ще покажа, какъв е резултатът.

saggy

Как пусна автоматичното заключване - дай инфо, за да си полезен на друг от форума. Какъв е този сензор за течност за чистачки?

Ford-Focus

Ето сензора - цък. Обикновен поплавък. А скоростта на заключване я направих на над 20км, за да не ми пречи когато само маневрирам и честно казано на мен ми е супер полезно. Оставям неща на задните седалки качвам се и карам.

ivopolr

Освен поплавъка е необходимо и окабеляване  и букса с 6 пина. Ако до сега си нямал тази екстра вероятно твоята букса е с 4 пина.

Ford-Focus

Цитат на: ivopolr в 07 Февруари 2022 18:16:32
Освен поплавъка е необходимо и окабеляване  и букса с 6 пина. Ако до сега си нямал тази екстра вероятно твоята букса е с 4 пина.

Още не съм разглобявал, за да видя, но и окабеляване намерих от Volvo V40. Всичко е въпрос на време и желание. Това, какво превода на войкомандите са вече почти направени неща. Новото, което искам да направя е да намеря начин за автоматично затваряне на прозорците, когато колата е заключена. Оставям  я за 20 мин и сама си вдига прозорците.

Ford-Focus

Цитат на: ivopolr в 07 Февруари 2022 18:16:32

Това дето показваш, не е този сензор ;). Той е отстрани на помпата и най-много да се наложи да се пробие дупка ако го няма затапен ;). Бъркаш нещо. Каква е логиката сензора да седи на почти най-високата точка ? аз ще наливам през 5 пръскания.

ivopolr

Ами нали трябва да закараш информация от този сензор до компа, че той да изкара съобщение на таблото. Минал съм по този път, играчката не е малка. Има и други букси в купето, в която трябва да добавиш пинове и да ги окабелиш

Ford-Focus

Цитат на: ivopolr в 07 Февруари 2022 18:35:54
Ами нали трябва да закараш информация от този сензор до компа, че той да искара съобщение на таблото. Минал съм по този път, играчката не е малка. Има и други букси в купето, в която трябва да добавиш пинове и да ги окабелиш

Трябват ти 2 пина за сензора, от буксата, която си показал, но самия сензор се намира почти до помпата. Това горе е само буксата ;).

Ford-Focus

Цитат на: saggy в 07 Февруари 2022 12:31:06Как пусна автоматичното заключване - дай инфо, за да си полезен на друг от форума. Какъв е този сензор за течност за чистачки?

Точно с това видео, правиш го точно в стъпките, които показва, като аз не запазвах никакви файлове първоначално сложи скоростта на 5 км и после като стане първи път можеш да я правиш на колкото си искаш.