Почистване на седалките Форд Фокус 3

Започната от To4kata, 10 Февруари 2022 17:37:46

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

To4kata

Колеги пускам темата тук, защото ми се струва, че поддръжката на седалките на Фокус 3 преди и с след фейслифта е по-трудна, в сравнение с Фокус 2. Поне моите наблюдения са такива. Ползвам спрей пяна на Motip от доста време и при стария Фокус 2 ми вършеше чудесна работа. Почиства и при другия ми Фокус 3,5, но много бързо и сериозно се лекьосват скоро след това. Тапицерията е черна  (модела е Тренд +, май) и много дразнят тези лекета. Имам чувството, че капки вода от чадър да капнат оставят след това гадни побелели петна. Облегалката на шофьорската седалка също. Колата се пази принципно, но засега не намирам ефективно решение. При стария Фокус изобщо нямах такъв дерт.

Жоро Петков

Изчакай малко да се затопли времето и отиди да ти ги изперат качествено с прахосмукачка тип реинбоу. Има ваучери в грабо.
Принципно и аз ползвам разни пяни/спрейове ама там работата е малко 50:50. Веднъж годишно си изисква истинско изпиране на салона или ако го лекьосаш.

F Focus

При прането на дамаската трябва да се знае следното:
-единствено спрейовете образуващи ензимна пяна вършат работа
-според конструкцията на тапицерията при някои(повечето) избиват стари мръсни петна изпод основата на връхната дамаска
-перфектният вариант е да се свали дамаската, да се изпере, и като изсъхне хубаво да се сложи
За да не сваляш дамаската опитай следното-напръскай обилно с пяна, остави я за около десетина минути да действа и после с влажни и чисти сухи парцали забърши максимално добре. След всяко забърсване при наличие и на най-малката мръсотия сменяш парцала, или го изплакваш, и изстискваш, или сменяваш парцала. За целта най-добре добре подхождат домакинските квадратни "Sponge Cloth"-демек попиващи-продават се навсякъде. Не сядай, докато не изсъхне перфектно, за да не проникне и се отпечата мръсотия от основата, като по същата причина не натискай слино, докато подсушаваш и забърсваш.
Поздрави!