Смяна на подгревни свещи и реле

Започната от galiosh, 30 Декември 2021 12:29:05

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

galiosh

Така фордовете не палили зимата  (rofl) (rofl) (rofl)
По миналата седмица цяла вечер на паркинга на -10-11 градуса, свършвам работа слагам ключа и от воле.
Седмица по къдно температури над 10+ градуса, след каране спирам за половин час, качвам се в колата давам на контакт и бам съобщение че има проблем със системите, свети само червената лампичка отдясно на диспея, по таблото нищо, въртя пали от раз.
Веднага бягам да взема лаптопа и диагностиката, грешка p0380 по спомен прекъсната верига свещ/нагревател.
Викам си добре заминали свещи ще покарам че са почивни дни никой не работи, да ама не колата в авариен режим и на 3та макс 1500 оборота.
На 28ми отивам на диагностика за още едно менение/моята е китайски аутоком с програма WoW wurth и Delphi/, на човека му излиза 2 изгорели свещи и реле.
Вземам свещи и реле и при майстор за смяна, звъни ми следобед, колата е готова едната свещ се скъса ама няма проблем така да си я караш, докато не дойде време за смяна на гарнитура, релето така и не го сменили щото грешката се изтрила и колата работи.
Поразправих се малко с него взех си колата и да ме няма, че не знам много запалих.
Имам уговорка с човек след нова година да се мъчи да я извади.
Тва реле някой сменял ли го е, знае ли къде е /доста рових не намерих отговор/ да го сменя така и така съм го взел а струва добра цена да събира прах в багажника.
Скъса се свеща на 2ри цилиндър на най-удобното място ще стискам яко палци ако успее без да вадим главата.
Тоя фокусник не знам с една илинс нула свещи и акумолатор на незнайни километри с него я купих преди 2 години не го плащат минусовите температури.
Ford Focus 1.6 TDCI 90к.с 2006г

ivchotr

Викаш майстора в коледно настроение и се опитва да ти го предаде и на теб (tooth)

Не е лошо да нагреете около и самата скъсана свещ, за да се поразпука малко ръждата.

Водниядух1

Пръскай с ВД40 всеки ден ,докато дойде заветния ден за вадене. Наистина не си струва да махаш главата заради една свещ.

Петров

Колега зависи къде се е скъсала свещта ,при мен се скъса електрода върха на свещта и го извадих през отвора на дюзата с магнит.

galiosh

Тоя дет я скъса така и не ми каза с точност, като го питах почна да увърта дяже парчето не ми показа, уж над резбата. Компресията още не я е издухала така че се държи още на резба, много е кофти времето на улицата да я разхвърлям да огледам, нямам гараж.

galiosh

Свеща извадена и сменена, 150лв, само остана фа намеря релето къде е навряно, така и така имам ново да го сменя и него.

Ozzie

Води се "модул за нещо си бла-бла-бла", търси го под левия фар, нещо със светло син цвят (евентуално) и пр.
https://www.proxyparts.com/car-parts-stock/information/part-number/511299049/part/glow-plug-relay/partid/7037271/
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...