Капачка разширителен съд

Започната от viceroy, 10 Февруари 2016 20:43:02

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

viceroy

Фокус мк2 1.6 дуратек- капачката някак запъва при отвиване. Чудех се дали е нормално? Доста усилие е необходимо. Не мога да разбера дали е от 0- пръстените на клапанчето или самото то в основата на казанчето или от резбата на самата капачка/ казанче, но тръгва лесно да се отвива и после запира. Нормално ли е?

envo

От началото като взех моята исках да измеря антифриза с рефрактометър и аз като теб напъвах доста. Накрая я отвих с малко повечко сила. Пробвай с натискане надолу и отвиване. Не си спомням точно как я отвих...
Focus MK2.5 1.6TDCi 109к.с.

viceroy

Оказва се, че въпреки, че не се пише никъде в мануала или в хейнс- натиска се надолу и се отвива лесно.  Според мен идеята е да не се опариш. Бях се притеснил нещо клапанчето да не би да не сработи като ми се стори запекла а се оказа ОК.

Bizu

Колеги,
Да не отварям нова тема, реших да питам тук. Както всяка година реших да тествам антифриза дали е ОК за зимата, но като тръгнах да развивам капачката и по едно време чух едно "пук", след което видях, че капачката се е разделила на две части видно от снимките. Завих я отново с надеждата пак да се съединят двете части, но уви не става.Та преди да взема клещите и да се пробвам да я развивам някой знае ли дали има по-интелигентен начин за справяне със ситуацията?

ivchotr

Тази част, която е останала в казанчето, не би трябвало да се завива. Ако не може да се издърпа, не е изключено да я задържа вакуум. Пробвай да отвориш клапанчето за да освободи вакуума и я издърпай.

Bizu

Почна да се стъмва и не съм я мъчил. Ако я задържа вакуум мисля да извадя единия от маркучите на казанчето, за да  освободи вакуума. Утре ще се боря.