Мнение за градско каране - Фокус или Фиеста

Започната от Blagomir71, 08 Февруари 2022 22:06:48

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Blagomir71

Карам Фокус 2002 1,6 бензин и съм много доволен от комфорта на возенето и от габаритите на колата. Замислям се да я сменям с нещо по ново. Гледам, че Фокус 2 е с 20см. пораснал. Понеже карам 99% в града и се возя 90% сам това , че Фокус 2 е по дълъг малко ме притеснява. Много ми харесва визията на Фиеста МК7. Тя е с около 20 см по малка от Фокуса ми. Въпросът ми е коя да избера за градско каране и паркиране. Дали возията и вътрешното пространство отпред на Фиестата ще ми е добре или да гледам за Фокус 2 и да свиквам на по голямата. /Не харесвам да карам по-големи коли - докато Фордчето ми го оправяха, че ме чукнаха отзад карах Ситроен Ксантия и едвам се справях /

ivopolr

Фиеста МК7 вози по-меко/комфортно от Фокус 2 Хечбек, но пък е тесничко вътре, особено мястото за краката отпред.

Жоро Петков

Най-добре отиди в някоя автокъща и седни в двете коли.
Тука да питаш е все едно да се опиташ на негър да обясниш вкуса на баницата.

Pyrhel

Ако наистина е 99% градско и използваш обществени паркинги/паркоместа, бих взел Фиестата - 3.95 срещу 4.40 е доста голяма разлика + като се вземе предвид и ширината 1.72м срещу 1.84м за София поне за мен е от голямо удобство.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivchotr

Blagomir71

Благодаря за съветите. Ако МК7 е по-меко окачена от Фокус 2 е идеално. При всички случаи като тръгна по автокъщите ще седна в двете и ще разбера дали Фиестата ще ми хареса. Аз съм 1,70м и не вярвам да ми е тясно. Карам само до работа 10км и нещо ако има да се върши някъде по магазини и институции. За извънградско до морето съм с друга кола а за 5 години с Форда съм излизал 2-3 пъти наблизко.

ivchotr

Е, щом имаш далекобойна совалка, Фиестата ще ти е супер за в града. Аз съм по-висок и във Фиеста се чувствам сравнително комфортно. А има места за паркиране по улиците, на които само малолитражка се вмества. С по-голяма кола  просто няма шанс.