Фиеста Мк4, чистачки с по-кратък интервал

Започната от Pyrhel, 06 Декември 2012 00:49:23

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Pyrhel

Сега се сетих, че не съм споменавал какъв "хак" бях открил случайно докато пърпорех с Фиеста Мк4 фейслифт. Възможно е и при други модели да се получи.

Идеята е, че лостът на чистачките на първа позиция е "интервал". Не помня през колко секунди включваше чистачките, но да кажем, че са 5. Открих, че по всяко време може този интервал да се промени на 1 секунда, т.е. малко по-бавно от нормалното нон-стоп включено. Супер удобно :)

Как? Както сте на позиция интервал, бързо включвате лостчето на най-бързата скорост и веднага връщате на интервал. Наблягам на думата бързо! Ако не стане пробвайте пак, ще стане. Забележете, че трябва да отидете не на първа постоянна, а на втора, т.е. на най-бързата скорост и моментално да върнете на интервал.

Интервалът може да се "нормализира" - да се върне на 5-секундния когато изключите чистачките за момент и пак ги включите на интервал.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

momo76

Аз открих друго. Интервала може да се променя.
Пускаш чистачките на интервал и ги спираш веднага. При следващото пускане на интервал, времето между двете пускания е новия интервал. Май сработва за интервали от 1с до 20с, поне аз до толкова пробвах и работи.
При изключване и повторно включване възстановява стандартния интервал.

К.Методиев

Това с включването и изключването на интервала за да се промени времето го има на ваговете от поне 20 години вече, само там е малко по различна процедурата. :)

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.

petermitkov

Дай повече инфо за ваговете да го тествам довечера?
sapienti sat

К.Методиев

Цитат на: petermitkov в 20 Декември 2012 14:50:25
Дай повече инфо за ваговете да го тествам довечера?

Пускаш веднъж чистачките на интервал и го спираш, изчакваш желания интервал време и пак пускаш чистачките на интервал. Сега вече те се включват през интервала от време, който си изчакал. За смяна на интервала спираш чистачките и пак на ново. Интервала на регулиране е от 2 сек. до 20 сек.

- Има две житейски правила: Правило 1 - Не се тревожи за дреболии. Правило 2 - Всички неща са дреболии.