Focus vs C-Max

Започната от Kurbelot, 16 Юни 2021 21:23:26

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Kurbelot

Здравейте, предстои ми смяна на колата и съм се спрял на Focus 2 комби и C-Max, бензиновите двигатели. Искам да ви попитам кой от двата варианта е по- практичен за семеен човек с две малки деца. Като цяло пътуваме извънградско около 15 пъти годината, останалото време се кара в " любимите софийски задръствания". Стилът ми на каране е спокоен,за никъде не бързам, особено с децата на задната седалка. Конкретното ми питане е кой от двата варианта е по-практичен, според вас?Има ли колеги, които са карали и двата автомобила и какви са им впечатленията? На година се предполага да се изминават около 12-15к км. До сега карах Opel Astra G 1,6 75к.с и колата си беше тясна отвсякъде. Предварително се извинявам, ако повтарям темата, но не намерих пряка съпоставка на двете коли.

G_o_c_e_v

От всякъде погледнато C-max си е баш семеен автомобил. Карам такъв от 2013-та и също семейството ми е с 2 деца. Недостиг на място за багаж или комфорт не съм изпитвал. Колата си има оригинални щори в корите на вратите, масички на предните облегалки. Задните седалки се свиват към багажника за увеличаване мястото за пътниците, за сметка на багажното пространство. Висока е и се стои удобно на дълъг път. Би трябвало да е по-къса от комбито, което в града ще е по-удобно.
Автомобила не е признак за социален статус, така че не го възприемайте, като такъв!

zz_stefanov

Разходи се по автокъщите и седни във всяка.
Цмакса е по висок и по дълъг с около 10 см по къс. Дават го с по голям обем на багажника. По авто къщите е по скъп.
Екстрите са според екземляра на който случиш.
Преди съм карал рено сценик и определено пространството при него беше по добре усвоено въпреки че по описание не е по голямо. Сега не случих да взема цмакс и карам фокус комби. :)

Kurbelot

Благодаря за отговорите, в Събота ще ходя да видя и двата варианта и ще мога да ги съпоставя един спрямо друг.

saggy

Ако Астрата ти е била тясна, то фокус 2 хечбек или седан не е много по-голям. По-скоро търси комби, защото е с хубав багажник или С-макс. От бензиновите двигатели 1.6 е ок за града, но извънградско е леко муден. 1.8 или 2.0 бензин са по-добър вариант, но, тъй като главно са с газова, вероятно са на много километри и трябва да се внимава. Като цяло фокус 2 и генерацията форд от тези години са надеждни автомобили в бензинов и дизелов вариант, въпрос е на какъв екземпляр ще попаднеш.

Жоро Петков

При комбито печелиш единствено повече багажно пространство, С-max е твоята кола.
Както колегата е казал разликата между Фокус и Астра вътрешно не е толкова.

ivchotr

Като ще е гарга, да е поне рошава. Защо не погледнеш и S-max? По-широк, по-дълъг, по-красив може би...

Kurbelot

Ако взема S-max, рискувам жената и децата да помъкнат половината апартамент с нас  ^-^  ^-^. Като чета коментарите ви все повече се убеждавам, че C-max-a е идеален вариант.

iwo_19

Фокус - 2  -Дължина   4472 ММ
       Широчина   1840 ММ
       Височина   1501 ММ
    Колесна база 2640 ММ
C-max -Дължина   4520 ММ
      Широчина           1858 ММ
     Височина           1698 ММ
     Колесна база   2788 ММ

Жоро Петков

Колега да те поправя - тия данни са на ГРАНД С-макс.

vova

Аз съм с комби,но сега съжалявам защо не търсих  ц макс.В града комбито е дълго.Имаме в семейството и рено Сценик 1-много удобна и с голям багажник и евтини части и горе долу това е.И аз съм харесал ес макс,но няма да мине у паркиране ...и сега минавам на по два сантиметра в ляво и дясно ...

Kurbelot

Утре отида да погледна този автомобил
https://m.mobile.bg/details/11623239376285816#&gid=1&pid=9
Забелязах, че има някакво изкривяване на таблото над двете централни клапи за въздух. Някой до сега виждал ли такова нещо дали знае на какво може да се дължи?

ADiDimitrov

Ами според мен не е била гаражна и от пряката слънчева светлина се е деформирало таблото. Все пак сега ги правят от евтини пластмаси и еко кожи. Пести се от всичко за да се докара конкурентна цена.

Bizu

На доста модели е така. Според мен прави конденз в тази област, когато работи климатика, и вследствие на това се надува. При мен за 5г се надигна леко само дясното.

Kurbelot

Явно е конструктивен проблем.

Ozzie

При мен, около въпросните духалки няма никакви забележки.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...