Въпрос от начинаещ

Започната от danigeorg, 11 Юни 2021 20:57:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

danigeorg

Добър вечер колеги. Да ви попитам какво е това,което съм снимал зад казанчето за антифриза на форд фокус ц макс 1.8tdci 2006г. Благодаря предварително

Ozzie

Ако питаш за лепенката с емблемата на Gates и надписите Powergrip и Micro-V и някакви неясни надписи с химикал, то вероятно някога, някъде, някой я е залепил при смяна на ангранажния комплект (вероятно).
Друго което виждам е капачката на единия от вентилите на климатичната инсталация и някакви маркучи с неясна цел.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

danigeorg

Да там където е лепенката ме интересува какво може да е отдолу.аз и кофти снимка съм направил 😞
Редактиране на публикация

danigeorg

Там ли се намира агренажния ремък

danigeorg

Надявам се тази снимка да е по добре

Ozzie

Лепенката е залепена на бомбето на амортисьора. Можели са да я залепят и на капака на ремъка, но сигурно нещо ги е спряло.

P.S. Легни се наспи. Утре я мисли тази кола.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Alexi

Цитат на: danigeorg в 11 Юни 2021 22:32:42
Да там където е лепенката ме интересува какво може да е отдолу.аз и кофти снимка съм направил 😞
Редактиране на публикация

това е няква изтрита лепенка ,най вероятно от обслужване .. какво има отдолу ще разбереш ако я разлепиш

danigeorg

Значи това е част от амортисьора .Благодаря ти за информацията,просто нямам понятие кое какво е и исках съвет :-)

danigeorg

Ще оставя лепенката,исках да разбера какво е това черното върху което са я сложили

danigeorg

Явно на тези километри са сменили амортисьора щом това е част от него

Ozzie

Не, това не е част от амортисьора, а от купето на автомобила.
Гейтс е фирма, произвеждаща ремъци и пр. каучукови изделия, затова и ме навежда мисълта, че лепката е свързана с ангренажния ремък.

danigeorg

Благодаря колега.Значи ако са сменяли ремъка на 178000 сега 198000 това прави 20000 км изминати.Имаш ли идея някаква какви километри живот имат тези ремъци?

ivchotr

Оригиналните са предвидени за около 150 000 км пробег. Всеки след това е добре да го сменяш през 60 - 70 000 км, освен ако не сменяш и зъбните колела заедно с ремъка. Ако сменяш и зъбните колела, ремъкът пак отива на към 150 000 км. По принцип на опаковката му пише какъв пробег му предписват от завода производител. Но той важи само с нови зъбни колела.

ADiDimitrov

Едно време на авто курса обясняваха какво има под капака на колата учеха се много неща и шофьорите излизаха добре подготвени. Сега гледат да си вземат парите и чат пат да ги научат да шофират. Нищо лично колега, ама работата с тия курсове е много зле!!!

saggy

Цитат на: ivchotr в 11 Юни 2021 23:35:06
Оригиналните са предвидени за около 150 000 км пробег. Всеки след това е добре да го сменяш през 60 - 70 000 км, освен ако не сменяш и зъбните колела заедно с ремъка. Ако сменяш и зъбните колела, ремъкът пак отива на към 150 000 км. По принцип на опаковката му пише какъв пробег му предписват от завода производител. Но той важи само с нови зъбни колела.

Полезна вметка. В МП ти казват, че ако си смениш ремъкът при тях пак пробегът с новия е 150 000км, защото е оргинален. Зъбни колела не сменят обаче. :)