Свързване на Dash Camera Focus MK1

Започната от pi4o, 11 Февруари 2021 22:54:07

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pi4o

Здравейте колеги.
Имам въпрос, по-скоро към електричарите :) ...искам да си свържа Dash Camera-та, но не съм сигурен към кои бушони трябва да е. От къде да хвана ток за модула за паркинг мод. Той се с три кабела жълт - за него трябва ток когато ключа е на контакт, червен - за него трябва постоянен ток (може и от запалката да е) и черен - маса (ground). Ще съм благодарен (щото сега е време разделно, няма как да се черпим без маски) на някой колега, ако ми обясни от кой бушон да взема ток.  ;D Благодаря ви колеги!

ivchotr

Нямаш ли захранено гнездо за бушон, което е свободно от консуматори? Ако няма, можеш да хванеш ток от този за радиото, примерно.

pi4o

Цитат на: ivchotr в 11 Февруари 2021 23:07:32
Нямаш ли захранено гнездо за бушон, което е свободно от консуматори? Ако няма, можеш да хванеш ток от този за радиото, примерно.
...не съм тествал дали има такова гнездо. Не знам как да го проверя. Може би с мултицет? Ще пробвам. А това за радиото си го мислех, но не съм сигурен, защото май когато ключа не е на контакт, радиото пак може да се включи и свири, като след 1 час се изключва автоматично, което ме навежда на мисълта, че има ток постоянно до него. ...но може и да съм в грешка, не съм 100% сигурен.

ivchotr

И моето е така. При липса на контакт, с натискане на въртока за усилване на звука, радиото се включва за 1 час. Което предполага постоянно захранване. Ама не знам защо останах с впечатление, че искаш камера за заден ход ::)
Както и да е. Избери си бушон на някой консуматор, който не се включва често и е достатъчно здрав за да издържи и камерата.

pi4o

Цитат на: ivchotr в 12 Февруари 2021 19:49:44
И моето е така. При липса на контакт, с натискане на въртока за усилване на звука, радиото се включва за 1 час. Което предполага постоянно захранване. Ама не знам защо останах с впечатление, че искаш камера за заден ход ::)
Както и да е. Избери си бушон на някой консуматор, който не се включва често и е достатъчно здрав за да издържи и камерата.
Благодаря ти за отговорите, колега и за отделеното време!
Всъщност мисля да слагам 2 камери. Една на предното и една на задното стъкло. Тази отпред е с паркинг модул. За това ми трябва на единия кабел постоянен ток, за времето когато колата е паркирана и другия, жълтия е за захранване когато колата е в движение. Ще изчакам да се позатопли малко, че не ми се занимава сега. Като го направя ще пиша пак. :)

locke

Имаше захранено гнездо без бушон, но трябва да се види кое е. Сподели после какво се е получило  ^-^
Аз също си купих камера, но я захранвам елементарно със зарядно в запалката