Focus Mk. 2 ST - съвети при покупка

Започната от Crusible, 15 Януари 2021 10:44:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Crusible

Здравейте,

Събирам информация за Фокус 2 СТ версията, тъй като съм решил да си купя точно тази версия. Нямам опит с Форд до момента. Попрочетох в интернет за модела, но искам да науча повече и от нашенския форум, мнения и преки впечатления евентуално.

Ще се радвам да получа отзиви от това, което знаете за + и - по подружката или пък най-добре, ако имате преки наблюдения.

Колата ще бъде втора и семейството ми и ще се кара сравнително малко и за кеф основно. За съжаление, на нашия пазар предлагането е супер ограничено до 4 предложения.

Мерси предварително! :)

МодЕдит: нека конкретните обяви са в темата за конкретни обяви, линковете стават неактивни след 1 месец и темата е безполезна завбъдеще.

Pyrhel

Добре дошъл. Моделът е доста здрав и сполучлив, гледа се не по-различно от стандартния Фокус - разликата е пренебрежимо малка (предни дискове и накладки например са различни). Моторът и турбината търпят на простотия и правене. Не като във Волво - Форд го осират ("олекотяват" по техни думи) в моделите под RS.

За мен основните минуси са:
Blow-off-ът му е тотално неадекватен и почти винаги е скъсан.
Няма резервна гума заради огромното и тежко крайно гърне.
Wastegate-а е кекав и трябва да се натегне малко.
Преди фейса изпуска от гарнитурата на изп. колектор - или да се стегне или нова гарнитура, общо взето тривиален проблем.
Моделът доста остаря, каран е от какви ли не раздавали газ амеби и да се попадне на читав е като да спечелиш от ротативка.
Кийлесс-ът е абсурден - палиш с бутон, а заключваш с дистанционното.
И от личните предпочитания - доста са с 2 врати, мразя ги ако нямат избутване на колана и като трябва да отворя вратата на тясно място.

Като цяло много сполучлива кола, а това рядко го казвам :))
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Crusible

Добре заварил и мерси за отзива! :)

До колкото прочетох полуоските са му слабо място, но основно при чипосаните екземпляри, заради огромния въртящ момент.

Тази седмица ще водя една на преглед :)

Поздрави!