Mondeo Mk3 - Смяна на филтър на купето

Започната от Bobi, 03 Ноември 2011 02:08:32

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Bobi

1. Отваряме предния капак и отвиваме 3-те винта, които държат пластмасовото покритие  с отверка Torx-30

2. След като сме развили винтовете, повдигаме кората и виждаме стария, пълен с мизерии, филтър.

3. Изваждаме го и неного място поставяме новия филтър, като внимаваме да не го сложим наобратно. На самият филтър трябва да има 2 стрелки, които означават посоката, на която се слага.

4. Напасваме кората върху филтъра и завиваме 3-те винта, които бяхме отвили по-рано.

И накрая сравнителни снимки между стар и нов филтър:

Снимка отзад: Горе- стар филтър на 1 година; Долу- Нов филтър

Снимка отпред: Горе- стар филтър, Долу- Нов филтър

Marlboro

Предполагам че колата, на която се сменя филтъра на снимките е с десен волан. Филтърът се намира не от страната на водача, а от другата.
Момичета, при тези цени на бензина, не идваме само за се видим!

Alexi

там е работата ,че и при колите с десен волан е така .. за това снимките са с филтър който е на неправилното място .. филтъра се намира като застанеш отпред ,в лявата част ( на снимките е в дясната )

vasko_ah

Каква е цената на този филтър???

Alexi

зависи откъде и какъв ,хубавия е около 12 паунда

p_yanev

Аз онзи ден сменях моя и имам един въпрос - след като се сложе филтъра има ли някакъв капак, отгоре му да го ппритиска.

mirohristov

Не, капак няма! Има зъбчета на кутията които държат филтъра.
Mалко познат факт е, че като разсипеш домашна ракия върху маса, разсипаното винаги образува границите на Санстефанска България.

Pyrhel

Не, има една псевдо-щипка пластмасова от горната страна на "кутията", в която се поставя самия филтър. По тази причина хубавите филтри имат пластмасова рамка около себе си. Жалко, че не мога да намеря една моя снимка с хубав и гаден филтър един до друг да видиш разликите... :(

ЕДИТ: Намерих я!
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Alexi

мда ,като горния е "истински" а долния го слагат в МР :))

p_yanev

Сега ми отворихте работа да гледам какъв съм монтирал, че тогава не обърнах внимание :-\