Не работи регулирането на фаровете нагоре-надолу.

Започната от hienata76, 13 Декември 2020 19:47:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hienata76

Не, че го ползвам, ама от както съм я взел не работи въртящото копче и не мога да вдигна фаровете.  Отварях да сменям крушките на лупите с лед и не видях откачени кабели. Има ли някакъв бушон на който са вързани?

ivchotr

И моторчетата на фаровете се прецакват. Вече сменях един фар заради скапано моторче. По-лесно беше, а и изпадна евтинджос втора ръка.

hienata76

Цитат на: ivchotr в 13 Декември 2020 23:10:13
И моторчетата на фаровете се прецакват. Вече сменях един фар заради скапано моторче. По-лесно беше, а и изпадна евтинджос втора ръка.

Че то ги и няма нови и втора употреба у нас. Но първо ще прегледам бушоните..

ivchotr

Е, аз имам преимуществото да карам първите генерации (tooth)

Въпросът е принципен. Ако ти се занимава, намери си схемата на ел. обзавеждането на колата, виж какъв цвят е кабелът, който вкарва "+" в моторчето (примерно да върти нагоре, че не знам как е изпълнено подаването на командите) и го захрани с директен плюс от акумулатора, прескачайки всякакви релета и т.н. Ако завърти очите, поне ще си сигурен, че моторчето е наред. По схемата ще се ориентираш кое е релето и т.н. Да търсиш цялата коруба има смисъл, ако моторчето е скапано. На мен ми се наложи, защото фарът е с един рефлектор и ламБа Н4, а моторчето е така завряно вътре, че без да се разчепва фарът няма вадене. Или поне аз не можах да го извадя, притеснявайки се да не поломя нещо вътре като го напъвам. Aко при теб моторчето се е скапало, но може да се извади лесно (на първа генерация фейслифтовите фарове са с моторче, което изглежда лесно за вадене), търсиш само него.