гумени маркучи за охлаждането на Фокус 2, 1.8 бензин-предполагам и за 2.0 бензин

Започната от F Focus, 16 Ноември 2020 15:20:04

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

F Focus

Привет,
Пиша, за да спестя времето(не и парите) на собствениците с Маздови двигатели, монтирани във Форд.
От първият ден на закупуване на колата имаше сълзене на антифриз след няколко часа престой-образуваше се петно с диаметър, около 5см. Огледах я отгоре и отдолу, и се оказа, че входящият в радиатора маркуч, който идва от двигателя е сменяван с неоригинален и са правени снадки с различни парчета с метални тръби-явно предишният собственик така е решил евтино проблема, та на едната снадка сълзеше. Мога да кажа, че обиколих де-що има фордовски магазини и какви ли не фирми, които имат в каталога си този маркуч, но отговорът винаги беше "съжаляваме, но не можем да доставим тази част"-дори с поръчка и изчакване. От един фордовски магазин на ул. "Козлодуй" в София дори звъняха на производител в Турция и отговорът беше също отрицателен. Опитах и в Мазда, но там, разбира се има леки разлики, но затова пък достатъчни! :)
Та днес ми писна и отскочих до МП в Люлин и сдобих съответният маркуч за 102лв., както хидр. масло за рейката за 39лв.
Така и така бях там-питах шефа на приемчиците за интервала на смяната на веригата на двигателя-каза изкарва целият живот на мотора...а, де...??? :o Дано да е така, ама...
Поздрави и се надявам да съм Ви бил полезен, както и Вие на мен!

ADiDimitrov

И ти си открил истината: водни маркучи и въздуховоди само от МП 😉 Иначе се случва това което е правел предходния собственик! Аз си взех въздуховоди за 61 лв. който в всеки магазин ми вдигаха рамене и ме убеждаваха, че струвал над 100 лв и само по поръчка !

F Focus

Както е редно да приключа темата.
След няколко опита в два различни сервиза, които гарантираха, че си спазват записаните преди дни часове, а изобщо не беше така ми писна, записах си час в МП и днес след три часа чакане ми смениха въпросният маркуч за 57лв., което ми се струва нормално-очаквах повече. В друг сервиз щеше да е малко по-евтино вероятно, но да чакам от сутринта до края на деня за подобна операция е немислимо!
Предишният собственик, за да не се набута за оригинален маркуч(заместител няма)е правил сложна система от кривки с набити тръби в тях, като от едно място сълзеше. От МП даже ми дадоха карта за 20% отстъпка в сервиза ^-^