Форд Фокус - внезапна загуба на хидравлика

Започната от tha22don, 11 Юли 2012 19:36:59

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tha22don

Предисторията:
Карам си колата из града и спирам на място със запален двигател и включен климатик. При тръгването - изненада - нямам хидравлика и ми светна лампата за акумулатора. Местя колата - няма локва под нея. Дотътрям се до блока и почвам да умувам  ::)
Отворих капака - гледам си всички течности са в нормите. Съответно се обаждам на по-запознати и ми казват - ремък или хидравлична помпа...
Днес мина през МП Русе и от там отсякоха - скъсана шайба на коляновия вал, наред с това - износен ремък...явно от приплъзването, шум от паразитната ролка и обтяжната ролка.... От приплъзването на ремъка ми се губи хидравликата и не ми зарежда акумулатора, според обяснението на хората в МП, което ми се струва логично, след като видях в нета картинка на шайбите.
Цените естествено са като за МП...
На първо време намерих втора ръка шайбата на коляновия вал, ремъка ще си го взема от тях и в петък ще видим как ще са нещата. При положение, че съм сменял всички тези неща при покупката на автомобила преди 5 год. и при среден пробег на година от около 12-14к км. едва ли всички чаркове са заминали  >:( .
Ще ви държа в течение какво ще стане в петък.

Alexi

късмет да стане в града а не на 500км на почивка със семейството .. за това тия неща се сменят по книжка на определени км или ако км са неясни просто се сменят при покупката

tha22don

Цитат на: Alexi в 11 Юли 2012 19:44:50
късмет да стане в града а не на 500км на почивка със семейството .. за това тия неща се сменят по книжка на определени км или ако км са неясни просто се сменят при покупката
И аз така викам - при положение, че предната вечер се прибрахме от Бургаско точно от почивка...

tha22don

В крайна сметка купих нова шайба на коляновия вал от магазин. Производител BGA - да се надяваме, че ще държи :)
Използвах да сменя и маслото. За климатика мисля да ползвам услугата им по-нататък. За първите 10-тина км всичко е наред. Смениха и ремъка, че бил нацепен.

Rosen1971

Здравейте колеги ще помоля ако на някой му се е случвало това което се случи на мен да сподели. Става дума за форд фокус 1,6 тдци  109 к 2005г.При движение на автомагистралата Варна–Шумен колата заби и загуби мошност излючих от скорост ,угасна и  на дисплея изписа неизправност в кормилното управление,спрях изключих контакта и след 2 мин. запалих и тръгнах нормално след около 20км това се повтори Хидравлична течност има ремъка си е наред.  Ходих на елкон не показва нищо защото не го направи там само на дълък път го прави  в градско каране няма проблем. Ако имате подобен случай  дайте идея.

Ozzie

@Rosen1971
При теб и мен, рейката е електрохидравлична, т.е. маслото се движи от електромотор, а ремъка задвижва само алтернатора и компресора на климатика.
Ако имаш желание, имам OBD адаптер и FORScan, можем да я прочетем за грешки и да видим, какво има записано в паметта.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Rosen1971

Цитат на: Ozzie в 01 Ноември 2020 14:13:13
@Rosen1971
При теб и мен, рейката е електрохидравлична, т.е. маслото се движи от електромотор, а ремъка задвижва само алтернатора и компресора на климатика.
Ако имаш желание, имам OBD адаптер и FORScan, можем да я прочетем за грешки и да видим, какво има записано в паметта.
Ще съм ти благодарен ако можеш да помогнеш с нещо дай тел. за връзка.

Ozzie

пооонеже не можеш да получаваш лични съобщения
088.......
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

ADiDimitrov

Ако проблема се окаже в рейката пишете да ви пратя при правилния човек!!!

Rosen1971

ivopolr

Ами сподели негови координати, на всеки около Варна може да се наложи да ползва услугите му!

ADiDimitrov

https://hidravlik-ekspert.com/ това е човека! Наистина си разбира от работата. Преди време ми спаси Голфа а рейката беше тотал щета!

Ozzie

Малко отчет за проблема на Росен:
FORScan извади една дузина (+/-) грешки, всичките стари и неактуални (ако имаше информация за дата и час на грешката, цена нямаше да има), предимно в РСМ модула, но нито една в модула на хидравликата.

zloster

Относно проблема на Росен:
там е записана една грешка, която може да доведе до "загуба на хидравлика". Има записани, че не са получавани данни от педала на газта (Code: P193B - Throttle/Pedal Signal). Поведението е подобно на описаното от него (двигателят бива изгасен). Тя няма как да се диагностицира като "налична в момента" - трябва в режим "живи данни" да се следят показанията, които отчита датчикът при натискане на педала.
Има и за проблем с управлението на алтернатора (Code: P1632 - Smart alternator output circuit). И липсващи данни от педала на съединителя и спирачката, както и за скоростта, че и един куп грешки за проблеми с комуникацията по CAN шината... Някъде електрическата инсталация има или е имала проблем.
Чукча не читател, чукча - писател.
Смисъл, произход и употреба са пояснени на http://dslov.ru/pos/38/p38_229.htm
За обогатяване и подобряване на говорно-писмената ни култура: https://rechnik.chitanka.info/ http://ibl.bas.bg/rbe/ https://rbe.chitanka.info/