Ford Focus - габаритни светлини/дневни светлини

Започната от Nicko, 29 Октомври 2020 09:37:14

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Nicko

Здравейте съфорумци!
От няколко дни съм собстенник на Форд фокус МК2 ,1.6 TDCI 2009,който купих за жената ми. Това е първия форд в семейството и за сега впечатленията от колата са много добри.
Като нов във марката имам и няколко въпроса:
Първия е за дневните светлини - четох ,че се проверява за някакв реле R15 и два липсващи предпазителя, това ще го видя и ако има окабеляване ще го направя.Ако няма пак мога да го направя - на ти съм с електротехниката.
Втория въпрос ми е,защо габаритните светлини се палят автоматично при запалване на двигателя? Има ли такава опция която се активира от някъде? Съмнява ме ,че ганаритните светлини са използвани за дневни с по-силни крушки,защото и двата фара са стопени около крушките.
Та по-въпроса - мога ли да я спра тази опция от някъде ,защото искам да направя да светят сам късите.

Ozzie

Ако някой е преправял габаритните светлини да светват автоматично, то само той може да ти каже, как да ги изключиш.
Може и да не съм прав, но не мисля, че е заложено така от производителя.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

zz_stefanov

Да не се окаже че имаш монтиран модул за дневни светлини на габаритите. Защото въпросното реле е мисля за късите.
Като разровиш около модула който е под жабката ще ти стане ясно.

ivopolr

Релето определено е за късите светлини. Аз поставих такова, два бушона, реостат за намаляне интезитета на светене на късите светлини на 80%, както и датчик за светлина и дъжд. Сега съм с дневни слетлини на 80%, автоматично превключване на къси вечерта на 100% и автоматични чистачки при дъжд. Габарити при мен през деня не светят.

Nicko

Днес сложих релето,бушоните си бяха на място и тръгнаха дневните на 80% процена. Обаче светва и всичко габарити,табло,бутони по средната конзола.

ADiDimitrov

18 лв е модула вземаш го от магазин /техник. Слагаш го на дългите и си решаваш проблема! Денем дългите светят на 50% без габарити, без таблто, без задните! Вечре минава на авто и пали всичко! По добрия вариант!

zz_stefanov

Той има нещо пипано по инсталацията. Предполагам е монтиран някъде DRL модул за габаритите, но къде след като не го е намерил при поставянето на релето.

Nicko

Нищо няма пипано по инсталацията. След дълго ровене и четене ,днес открих ключа от палатката.
Когато се инсталира релето и двата предпазтеля за дневните светлини,има вариант при който може да святат и габаритите + таблото заедно с тях. Варианта е като се постави и предпазител F110.Дори релето да го няма,ако сложите предпазител F110,габарите и таблото си святкат при подаване на контакт. При мен беше сложен,когато го махнах,светват само късите на 80%,а от копчето за фаровете си пускам габарити/къси светлини.

zz_stefanov

Nicko