Грешки на Ford Focus 1.8l 115ps 2008г. и 2.0l 125ps 2009г.

Започната от Deyan, 28 Септември 2020 12:02:11

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Deyan

Здравейте!
Нов съм във форума. Възнамерявам да си купя Фокус и се колебая между 2 конкретни обяви.

https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11591803317414132&slink=h6p17z
https://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?act=4&adv=11597725727600133&slink=h6p17z

И двете са огледани, чисти и привидно стегнати.
125к.с. екземплярът е оглозгана, няма гуми крик, триъгълник и т.н. Съвсем леко се чува тракане на мотора (шумен), ремъкът му скърцаше доста. Много леко сивкав дим излизаше при работа и форсиране, не бял и наситен дим (може и да не е работил отдавна). Задните спирачки бяха сякаш износени. Металът по тях беше станал грапав и на бели точки, вероятно от много загряване. Има на едната снимка сервизна история, която аз забравих да погледна, за жалост.
115к.с. е приличен, нямаше нито дим, нито шум от двигателя. Работеше много тихо.
Прикачам снимки с показани грешки на тях. Горната снимка с P1260 Powertrain грешката е на 115кс. Титаниум екземпляра. Проверени са в нета, но не е много ясно каква е генезата им. Ако някой знае какво представляват и какво конкретно биха ми коствали като ремонт, моля за отговор. И двете коли са проверени в сайтове по VIN номер, но нямат почти никаква информация.
Моля и за съвет на коя от тях да заложа чисто насочени от обявите или опит с конкретния мотор. Вярно, по-уютен е Титаниум вариантът, но пък ако другата си заслужава повече. Възнамерявам в бъдеше да се сложи газ и колата ще се кара смесено градско по-малко и повече извънградско, но не повече от 10-15к на година.

Благодаря предварително на всеки коментирал!

Mondeicho

На мен повече ми допадна 115 к.с. Някак си титаниума ми е привидно запазен/напудрен. Щом и едната се чува по-тиха значи трябва да е по-малък шанса за драми по двигателя. Ако не те влекат повечето екстри си прецени. Иначе резервна гума, триъгълник и т.н са ти 150 лв., не е нещо много скъпо. Аз лично предпочитам по-големият двигател и екстрите...
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

Deyan

Титаниумът е 115к.с. и той работи тихо. Има си резервна гума и вътре е по-запазен по начало.

zz_stefanov

Титаниума май е с по малко екстри в купето, няма круиз контрол и отопление на предното стъкло, има си ксенони обаче. :)
Тази с 1,8 няма задна чистачка, което за хедчбек ми е странно.

Но според мен състоянието на мотора трябва да е водещо при избора.
За мен 115 кс ми е слаб, но и колата е с около 50 кила по тежка (комби).