Обслужване и смяна на съединител - Ford Focus mk1 1.6 16v 100к.с. 2000г.

Започната от nippirt, 24 Септември 2020 19:43:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

nippirt

Здравейте!
На 18 години съм и тепърва навлизам в автомобилния свят,  пиша ви с надеждата за мнение от някой по-компетентен. След няколко месеца усилена работа най-накрая събрах пари да си взема кола, а именно Ford Focus mk1 1.6 16v.

Ситуацията е следната- точно закупих колата, искам да й направя съответното обслужване от, която се нуждае, а именно - смяна на масло и маслен филтър, предни накладки и смяна на вече закупен (от предния собственик) съединител.
И тъй като никога не съм бил в автомобилен сервиз и нямам никакво понятие от цените, считани за разумни, за подобен въпрос, то бих искал да ви попитам колко според вас би струвало всичко всичко това. Въпросът ми е породен от това, че все повече слушам от близки и приятели за майстори и сервизи, които се възползват от новобранци като  мен и цените са двойни, като разбира се идеята е да избегна този момент.  :D

Разбирам, че въпросът ми вероятно е леко глуповат, но силно се надявам да проявите разбиране към ситуацията ми, нямам познати, които да са на "Ти" в тази сфера, единственият ми източник на информация са форумите като този, та реших да се обърна към вас за съвет. Благодаря!

Mondeicho

В София за смяна на съединител биха ти взели около 150-200 лв. За накладки 20 ина лв. За масло и филтри не повече от 40 ина лв.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.