МК4-Премахване на DPF

Започната от hienata76, 26 Май 2020 19:56:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

hienata76

След около два месеца градско каране на къси разстояния наблюдавах няколко регенерации на ДПФ-а. Не ме бъркат, но наблюдавам и покачване на маслото-от средно до максимум. Смятах го пресмятах го и реших, че няма да се боря с пречиствателя- чистене, добавки, масла, а да действам ДПФ-Офф. Та имам питане...  Къде и как да го премахна, без пушеци и странични главоболия? Мондео МК4/2.0/ 140кс.

Ozzie

А защо пък да не минеш една процедура по почистване?
https://peugeotclub.info/forum/viewtopic.php?f=54&t=125915&p=1445921#p1445921
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Мишо

Ама ДПФ-а на Мондеото май не се разглобява. Или поне не на мойта печка. Също така, до колкото знам, мойта кола няма течност, а се регенерира като впръсква нафта в изпускателния такт и така вдига температурата на изгорелите газове. Не че пречи първо да се пробва да се почисти, нищо че е неразглобяем.

Alexi

всеки ДПФ е неразглобяем ,това не пречи да се вади питата за почистване/смяна .. има и разни сервизни режими на регенерация пробвай ги в МР ( доста служебни кънекти излекуваха там ) .. премахване е опция ,ама да не те спрат за тест на газовете в чужбина ( а и у нас правят такива вече на пътя ) че може да поизгориш ..

Pyrhel

Според наще дори 40-годишните Спринтери и Транзити, които оставят димни завеси по светофарите, са в норма - и по прегледи си минават, и по улиците не ги закачат... Абсурд тук някой нещо да каже.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

hienata76

Карането ми е повече градско, а и дори да спася лятото с извънградски карания.. зимата ще влезна в същия филм. Отново ще се започне с вкарване на нафта в маслото, отново пари за ново масло, почистване, добавки... Някой ако е минал по същия път.. и е доволен от сервиза в който го премахнал, да дава координатите. В нета е пълно с обяви, но и затова са форумите...

hienata76

Някой доволен от тук: https://www.dpf.bg/ или от Пловдив Маднес?

Pyrhel

Аз в маднес не бих отишъл за нищо. Вероятно вече са по-добре, но едно време караха на проба-грешка и копираха разни неща от нета.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Petar 1966

На съседа корееца ДПФ го махнаха точно там.Софтуерно и физически.Още като го купи и му светна чека, диагностиката показа грешка на ДПФ, изчистиха, и пак светна.Първата обява в търсачката на Гугъл се показа тази фирма.350лв.с две години гаранция.
Обаче хитреци-като попитахме за това което извади дали струва нещо,каза че е отпадък и нищо не струва,обаче, викаме да го сложи в нещо,и в багажника.Отиваме на Гара Искър и хоп 120кинта,та почерпи! (tooth)
Животът иска жертви,но няма да сме ние!

hienata76

Цитат на: Petar 1966 в 27 Май 2020 18:15:32
На съседа корееца ДПФ го махнаха точно там.(tooth)

Кое от двете, че се обърках...и доволен ли остана освен хитринката?

Мишо

Това дали не е добро решение
https://www.ddiatex.com/index.php?main_page=product_info&products_id=114940
Излиза 143.29 лв. Доставката е безплатна, може да се провери и с регистрация, и без. Даже се чудя, дали да не си взема един ДПФ сега, и като почнат проблемите да го метна новия, а пък стария после ще видя какво ще го правя.

Delta

Може ли да попитам, как разбирате когато влезе в регенерация?
Нямам опит с дизел и DPF, затова ми е любопитно. Има ли някаква индикация или е на усещане?

Поздрави!

hienata76

Цитат на: Delta в 29 Май 2020 00:06:09
Нямам опит с дизел и DPF, затова ми е любопитно. Има ли някаква индикация или е на усещане?

По време на регенерация се включва перката за охлаждане на студен мотор, която мисля, че прекъснах с превключване на скоростите 1 -задна или обратното...Леко колебание в мотора на големите обороти и скорост. След последната ...покачване нивото на маслото. Дали не го настъпах много и тогава да е набило нафтата?  Друго не съм забелязал.

FoMo4

Цитат на: Delta в 29 Май 2020 00:06:09

Вдига се моментния разход, ако колата не е в движение, специфична миризма от ауспуха. При DW10C моторите, може да се сложи зумер (или да се изкара диод в купето) от 5 краче на реле 4, който ще индикира, кога е пусната регенерацията.

Мишо

Вчера и моята кола започна регенерация. На 15-16 градуса външна температура, перката на радиатора въртеше на най бързата скорост, без да съм пуснал климатика. Позачудих се какво става, отворих капака, антифриз има, парно има, маркучи здрави. След около два часа трябваше да ходя до един приятел, паля и гледам перката, не мърда. Включи се отново на най бързата скорост, когато загря до малко преди средата ( това за стрелката ). Върнах се и като паркирах, пак беше в регенерация, но този път подуших какво излиза от ауспуха и миризмата беше различна от преди, остра и тешка, голяма гад. Тогава ми светна, че това поведение би могло да е регенерация. Другото, което усетих е, че температурата на изгорелите газове в началото беше доста ниска ( спокойно можех да си държа ръката на 5-6 см. от гърнето, няколко минути поне ). На края преди да свърши регенерацията, изгорелите газове бяха толкова горещи, че едвам си задържах ръката повече от 1-2 сек.

Petar 1966

Цитат на: hienata76 в 27 Май 2020 18:32:12
Кое от двете, че се обърках...и доволен ли остана освен хитринката?
Става въпрос за София dpf.bg.До сега не е споменал за някакъв проблем.
Само се оплаква от пуста турбо дупка!По едно време от около 2000 об.почвал да тегли, около празниците на 24-25,я е карал по магистралата на четвърта скорост с 3 500 об.и каза че имало ефект, почнал от 1 700 об.да дърпа.
Чуди се дали да не пробва с турбо клинър, пръска се през филтъра?
Животът иска жертви,но няма да сме ние!