Климатика МК4

Започната от jo_jo, 18 Май 2020 18:22:41

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

jo_jo

Първа жега, влизам, врътвам на low, low, low - няма никой. Духа, но топло. Има ли нещо, което мога аз да проверя преди да ходя на сервиз ?

hienata76

Моята я купих с  неработещ, но извадих късмет..само за фреон. Бях се приготвил преди покупката с тези линкове за грешки, но пък трябва да се разчитат кодовете.  Ако ти помогнат...

Climatronic diagnostic self-test  https://www.youtube.com/watch?v=iuXpt5E3xn8
кодовете -                                  http://fordmondeo4.blogspot.com.by/2014/11/blog-post_22.html

jo_jo

не видях грешки, пробвах и трите режима. Погледнах и бушона, уж изглеждаше здрав (забравих си мултицета, за да съм сигурен). Явно ще се ходи на сервиз.

hienata76

Цитат на: jo_jo в 18 Май 2020 20:33:20
не видях грешки, пробвах и трите режима. Погледнах и бушона, уж изглеждаше здрав (забравих си мултицета, за да съм сигурен). Явно ще се ходи на сервиз.

Успех

Mondeicho

Общо взето си направил, това което можеш. Важното е да попаднеш на читав сервиз.
Животът като цяло е глупав, но графиката е невероятна.

ADiDimitrov

Ако толкова много искаш първо ти да гледаш, купуваш едни манометри, гледах някакви евтини в Гарвана, закачаш и гледаш наляганията. Ако няма налягане в системата е ясно какво се е случило 😉

jo_jo

не съм толкова ентусиаст, запазих си час при сервиз, таман е време и за обслужване.

jo_jo

резултата е:
    - 200 грама фреон (което не е било проблема)
    - прекъснат кабел на перката на радиатора (добре, че бързо се хвана и не е карана така)

Сега изглежда добре, ще го видя на следващата жега.

hienata76

Цитат на: jo_jo в 31 Май 2020 16:05:56
резултата е:
    - 200 грама фреон (което не е било проблема)
    - прекъснат кабел на перката на радиатора (добре, че бързо се хвана и не е карана така)

Сега изглежда добре, ще го видя на следващата жега.

Какъв на цвят беше кабела? Може да се окаже, че е някакъв сериен проблем, защото назад по форумите доста прочетох за  "S-Max и Mondeo MK4, имали прекъсване на едно лилаво кабелче което управлява перката на вентилатора". Трудно се хващало..

jo_jo

ами видях нов изолирбанд до куплунга, не знам какъв на цвят е бил кабела.