Focus C-Max - проблем с таблото на релетата

Започната от pmdc4, 18 Март 2020 14:31:25

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pmdc4

колеги колата е форд фокус ц мах  имам укислени пътечки в таблото на предпазителите и релетата под капака които дават на късо,  отгоре има букса която се вади     но от долу е гора от кабелчета които отиват директно към всеки бушон и реле, въпроса ми е как мога да извадя този блок да го сменя,или почистя,симптомите са, крушките по таблото полудяват колата пали и веднага гасне а някои релета щтракат непрекъснато ,същото ми се случи и с предната кола фият но там всички кабели бяха вкарани в букси и блока се сваляше без проблем.Почистването с шпреи не е за претпочитане защото шпрея почиства за момента но после съставките му още повече спомагат за окисляването.

ivchotr

Така нареченият контактен спрей няма вредни последици, доколкото имам наблюдения. Трябва да провериш откъде влиза вода в кутията с предпазителите и да спреш този теч. Окиси се получават там, където има електричество и вода. Ако са хлабави контактите, процесът се ускорява.

pmdc4

интересува ме как се сменя блока

Pyrhel

За блока, който е под жабката ли говориш? Принципно върви целия блок, не е на части.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.