форд фокус 2 тдци няма ток. не пали акумолатор исправен

Започната от pmdc4, 21 Март 2020 20:10:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

pmdc4

колеги таблото угасна, мига само ламбата на имобилаизера иначе централното закл. работи радиото работи както и плафонерите, бутоните на прозорците не работят като поставя ключа и го завъртя нищо имобилаизера си мига с същата скорос  по таблото нищо не светка, акумолатора е добре ,проверих всички предпазители под капака и в купето здрави са но ток на таблото няма фаривете не светят,  някакви идеи какво да търся  ,и къде, за релетата не знам как да ги проверя утре ще търся компа четох че лесно се наводнявал бил някаде под предния калник но не знам точно къде .ще бъда благодарен за всякакви идеи и съвети или към кого да се обърна,

ivopolr

Както си написал - "Таблото угасна",  а точно в неговата памет се съхранява информацията за чипа на ключа. Вероятно в таблото не постъпва ел. захранване, демонтирай го и направи замервания на захранващата го буксата Ако тя подава захранване значи проблема е в таблото. Успех!

pmdc4

от таблото светка само ламбата на имобилаизера  и дисплея на компа  друго нищо.откъде идва ток за таблото от реле или от клича .възможно ли е да е от компа.

ivopolr

Симптомите, които описавеш са като да е изтрита информацията за чипа на ключа, която се съхранявана в инструменталното табло. Имаш ли втори ключ, пробва ли и с него. Побвай да запишеш отново чиповете в паметта на таблото. Преди по-малко месец бях пуснал линк с видео урок на руски как става това.

pmdc4

нямам втори ключ , на предната кола, беше фиат имах проблем с паметта на ключа ама таблото си работеше и ми светеше ламба с ключ на нея и само не искаше да запали при този модел не знам как е ,рабити всичко което не е  свързано с поставянето на ключа , акато сложа ключа абсолютно нищо.жалко че така харесвах тази кола- вчера задържах за малко повече бутона на дистанционното за отключване и всичките ми прозорци се свалиха да ама няма вдигане,а тя е на улицата колко псувни отнесе докато вечерта на фенер разглобябам и четирите врати да вдигам по хамалския метод стъклата.ще те помоля да ми пишеш как се казва темата и къде си я пуснал за да мога да я намеря и пак за таблото не би ли трябвало то да си свети но да не може да запали,да ми свети предопредителна ламба сключ,-другата идея е да проверя дали патронника в таблото не се е  повредил и ключа да не подава ток , другата идея е дали ключа подава ток  първо на реле и то задеиства всичко останало което пък не сработва. ще ти бъда много благодарен какво мислиш по тези въпроси за да знам къде да се насоча.

ivopolr

https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=l5RnKJkGrI0&feature=emb_logo
Не е зле да я закачиш на диагностика за да се видят грешките. Аз когато си сменях таблото и още не бях въвел ключовете, мигаше скамо светлината на имобилайзера и светеше и дисплея, светлина за ключ не свети. Виж горния линк.

ivchotr

Цитат на: pmdc4 в 22 Март 2020 09:57:17
... вчера задържах за малко повече бутона на дистанционното за отключване и всичките ми прозорци се свалиха да ама няма вдигане...

Не пробва ли да задържиш по-дълго време натиснат бутона за заключване ::)

pmdc4

пробвах нищо  . ще търся някои за диагностика. но проблема е  карантината и че никои сервиз не работи   случи се в наи неподходящото време ,благодаря за помощта.

ivchotr

Явно изпълнението е под Джия.

Обаче за да не светят и фаровете, проблемът трябва да е общ. Виж модулът на фаровете откъде се захранва и коя маса ползва и дали е обща с на таблото. Съмнява ме ключът да е проблемен. Патронът на ключа чисто механически също може да има проблем в контактите.

pmdc4

днес говорих с диагностик, каза ми че е сигурен че проблема е електрически каза ми да проверя главното реле намирало се над педалите както и клемореда на ключа  ,