Прегряване на двигател след доливане на антифриз

Започната от tony ton, 30 Декември 2019 23:33:22

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

tony ton

Здравейте колеги,

Преди една година си купих Форд Фокус 1.6 бензин 2000 година.
Когато я взех антифриза(червен) на колата беше на минимума. Карах така през изминалата една година и не е мръднало нивото и днес преди да тръгна на път реших да долея - на студен двигател до максимума на казанчето.

През тази една година никога не бях забелязал стрелката за температурата да мръдне от средата при загрят двигател дори и когато карах по 300км., лятото в големите жеги. Само че днес ми направи впечатление, че по нагорнищата стрелката се приближава до най-дясно към червения праг и след това рязко слиза пак до средата и така този сценарии продължи през цялото време докато се добера до вкъщи - изминато разстояние 130 км при температура на въздуха отвън около 0 градуса. Най-вече стрелката играеше при изкачване на нагорнища. На прав път вдигнах 140КМ стрелката на мръдна от средата.

Моля за съвет. Можи би съм допуснал грешка, за която не знам. Според мен това, което съм описал по-горе е свързано с доливането на антифриза. Според мен при 0 градуса температура навън не е нормално да загрява колата така. Същия маршрут го изминах преди да долея антифриз няколко дни преди това и нямах този проблем.

Благодаря предварително.

ADiDimitrov

Мишо

Здравей колега, може да звучи несериозно, но пробвай да я обезвъздушиш на място. Палиш я и я оставяш да работи-това със завита капачка на казанчето. Като загрее до средата и пусне перката, пусни парното на най-топло и вентилатора в купето на 2 степен да кажем. Би трябвало да има убийствено парно тая кола. После гасиш и проверяваш новото на антифриза-ако е под макса доливаш до макс и затягаш капачката. Правиш едно пробно каране и така. Има го и момента с неработещ клапан вътре в капачката. Ако продължи да загрява повече от нормалното, смени капачката, ако проблема не се реши, пиши тук и ще го мислим.
ЧНГ и живи и здрави