Focus 2.0 145-съвет за варианти двигател

Започната от asenpet, 26 Ноември 2016 22:39:35

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

Alexi

кой ти ги разправя тия неща със заложения разход на масло .. пълни глупости .. служебния автопарк през годините ( вече близо 18 от както го наблюдавам ,100+ автомобила които постоянно се сменят )  само нови коли се купуват ,до 300к е рядкост някоя да пипа масло като масло се сменя на 20-25к км ,че и до 30 отива ( дачиите примерно така ги дават и се сменя по предписание ) .. други проблеми правят но пипане на масло не е фактор ,пипа ли масло мотора е за ремонт и си е направил километрите - няма фабрично заложено нищо такова

hotblooded

Алекси, не си съвсем прав.  На предишната ми работа имахме парк от Шкодилаци - 95%  Октавия, всички бяха дизляци, та новите TDi (първите 2.0 150 коня) за отиване и връщане до Крагуевац Сърбия си дърпаха по над литър масло.  Стабилизираха след втората смяна. Вярно че още от махането на найлоните ги карахме на "мръсна газ" и сигурно за това си пийваха маслото. 

Ilian Petrov

В нашата фирма също се взеха нови дизели Октавии и Кадита. И повечето от тях горят масло. Отговорът в сервизите бил - ами нормално е... :)

ADiDimitrov

Цитат на: locke в 30 Декември 2018 23:01:31
Това за настройките на газта ми е важно, но щом не е проблем ок. Въпросът е че тези коли в обявите са на макс 180000 км, а за 10 години е ясно, че ще са много повече.
Понеже съм в търсене на друга кола и всичко което харесам от 2007 нагоре било със заложен разход поне литър на 10000  ::) Пежо 308, Мазда 3. Чак някакви хюндай i30 почнах да заглеждам. Много мнения, че фокус мк2 е по-зле направен от мк1- същите проблеми с двигателя, евтина пласмаса в салона(хайде това няма да го гледам толкова). Гледам и фиести от 2010 нагоре, но не знам имам ли психически сили пак да се занимавам с форд  :))
Колега незнам какви са ти очакванията от съвременните коли, но такива добичета като Голф 2 Опел Кадет и Мерцедес 124 вече не се правят! Новите коли си ги вземаш и си абонат за това онова ,но нищо не е болка за умиране! Като вземаш кола предвиждаш и разход за обслужване, което си е ноемално! Ако ти идва скъпо ходиш на градския транспорт! Литър масло незнам как би те съборило финансово ????

ADiDimitrov

От изброените от теб модели Пежото е пластмаса, Маздата е ръждилник, а I30 вътре като количка от Лего! Но Хюндая като цяло е сполучлив но да го сравняваш с Форд е като кон за кокошка ????

dragozow

Заводските BRC ги отключват, лятото в София газ комерс стана въпрос къде да ида ако ми е заключена, но се оказа отключена.

Mitkoto

Извинявам се на колегата, че му използвам темата но да я вдигна малко за повече информация. Какво ви е мнението за автоматиците на този модел? Загледал съм един Фокус 2.0 бензин, автомат, 2009г.