Тампон на двигателя, Фокус mk1 tddi

Започната от danie500, 17 Април 2016 10:51:16

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

danie500

Здравейте колеги, колата е форд фокус 1.8 тдди има силни вибрации вътре в купето  при подаване на газ около 1000 оборота, силно ме съмнява този тампон които е откъм ремъците  ето и снимка
  при натиск на гумената част хлътва, изтекъл ли е според вас?

Pyrhel

1.8 тдди-то страда от вътрешни карета, да не е в тях проблема - на място има ли я вибрацията или при ниска скорост? Обикновено от скъсан тампон на скоростите има вибрации при подаване на газ, погледни го и него.
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

danie500

Не е от карета, понеже при подаване на газ на място пак ги има. Също така след като колата се кара 1-2 часа вибрациите намаляват, но не изчезват.

danie500

Някой може ли да ми каже как точно трябва да изглежда здрав хидравличен тампон?Моля  ^-^

alishanov

Здравей колега,аз съм си патил с тези тампони!!!Имаш три тампона единият е този който си снимал той играе роля при ниските обороти, 2-ят тампон се намира под кутията за въздушният филтър при него имаш вибрации при ускорение при обороти над 1500,а третият е в краката ти той е близо до катализаторът,той не позволява на двигателя да се лашка напред и назад когато потегляш!След това обяснение може сам да прецениш кой тампон е за смяна ,моето мнение е че е хидравличният тампон който е на снимката !Най добре се проверява да ли има проблем като го свалиш и огледаш за теч на масло или да  ли се е отлепила гумата от корпуса на тампона!!!Надявам се да съм бил полезен!Успях!!!

Ozzie

Някой може ли да даде информация дали са взаимозаменяеми тампоните по- долу.
В момента съм с този

а от магазина ми доставиха този

Навирах се колкото можах под колата, мисля, че като геометрия (разстоянието между вертикалния и хоризонталния болт и широчината на ухото в предната част) ще съвпаднат, но физически дали ще се получат нещата?
OEN номера е 1751001, като и двата отговарят на същия.
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

Pyrhel

Снимките не се зареждат, вероятно се отварят само след логин в с-мата, от която са извадени?
Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

ivopolr

Взаимозаменяеми са. При мен оригинала е като на горната снимка. На по-новите машини им слагат тези от долната снимка. Наскоро сменях тампоните и сложих от по-новия тип, направо заспа!

Ozzie

@ivopolr
Много благодарско, сега остава да се замисля- да дам ли 30 лв. за смяната му (толкова ми каза бивш комшия, имащ автосервиз) или да се мъча да лежа под колата.
Имам хидравличен крик, стойки да подпра колата, след като я вдигна, ама да се работи легнал е мъка понякога.  :D
По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...