Проблем с таблото Фокус мк2

Започната от yumyum, 13 Април 2017 11:15:08

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

yumyum

Здравейте,
днес забелязах че малкия дисплей на инструменталното табло нещо се е бъгнал.Чудя се дали са спойки,маса или акумулатор(въпреки че е в добро състояние на почти 3 години).Някой сблъсквал ли се е с такъв проблем и къде евентуално мога да го оправя?

V.Buzev

Я измери да не ти презарежда генератора.

ivopolr

При мен се беше се беше получил същия проблем. Зануляваше ми и дневния километраж. Разкачих кабела от плюсовата клема на акумулатора и слез половин час го скачих отново. От тогава измина половин година и повече  съм нямал подобен проблем.

yumyum

Алтернатора не презарежда,държи 14.3 волта.В момента се държи нормално таблото което ме навежда на проблем със спойките.За всеки случай ще зачистя клемите и масата на купето и следващата стъпка е да отворя платката и да проверя за нацепване на спойките.

sa6ster

Темата е стара, но пък аз сега намерих отговора:
https://www.youtube.com/watch?v=FNdw73z4OeA

Вадите бушон 46/107 и след малко го слагате

sa6ster

Да повдигна темата -днес пак заигра дисплея.. и с изваждането и слагането на бушона се оправи.

sa6ster

Застудя и таблото се разбъзика пак.
Извадих и сложих предпазителя и се оправи.. даже мисля че това решава проблема с пращящото радио при зареждане на телефон от запалката. Освен да взема да тествам с нов предпазител.. и да видя дали ще се появява проблема през половин година

yumyum

При мен си беше редицата от студени спойки в таблото.След презапояване се оправи.На друг фокус се заиграха лампите и там подейства номера с бушона,явно това е разграничението,дисплея в таблото са спойки,лампи е с бушона лекарството.Иначе това с пращящото радио сега научавам че може да се дължи на зареждане от запалката,и мойто си пращи здраво но не мислих че може да има външна причина.

sa6ster

Вчера пак вадих предпазител и слагах, че джуркаше цифрите, от тогава радиото ми не пращи - дори и когато зареждам нещо от запалката.
То тоя предпазител е свързан с радиото - и трябва да му настройвам датата и часа при всяко  вадене. Интересно, че не губи радиостанциите, може би защото вадя предпазителя за 5 сек и го слагам пак.

Shm3n7i

Аз имам малко по различен проблем. При палене стрелките не мърдат и се чува чегъртане на 2-3 пъти и след това се оправят, проблема е от около седмица. Някакви предложения?