Масло - Grand C-max ecoboost 1.6 (150 ps) 2012г.

Започната от butterfront5, 03 Октомври 2019 13:09:12

« назад - напред »

0 Потребители и 1 гост преглеждат тази тема.

butterfront5

Чудя се с какво моторно масло да движа моя c-max. Спецификациите за този модел са 5W-30, WSS-M2C913-C и ACEA A5/B5

До сега е обслужван в МП и предполагам са сипвали Formula (Ford маслото произведено от Castrol). Има го на пазара, даже е сравнително евтино, но дали няма по качествени алтернативи?  Ако тръгнем по този път и разгледаме вариантите на Castrol, има три гатегории - Magnatec (им и под-разновидност start-stop), Edge, GTX. До колкото знам Edge e по висок клас и повечето хора взимат от него, но на сайта на Castrol не виждам такова, което да отговаря на спецификациите. От Magnatec има само start-stop вариант MAGNATEC STOP-START 5W-30 A5 пък моята красавица Не е старт-стоп.

Има един вариант CASTROL GTX 5W-30 A5/B5, но не виждам да се продава в България пък и предполагам е за спортни цели.

Ford Formula 5л. - струва около 47лв
Castrol Magnatec STOP-START 5W-30 A5, 5л.- 77лв

Има също варианти като
VALVOLINE SYNPOWER FE 5W-30  5л. - 77лв
MOTUL 8100 ECO-NERGY 5W-30 5л. - 107лв

Ако някой може да сподели впечатление или мнение би било идеално. Дали е ОК това старт-стоп масло въпреки, че нямам тази 'екстра'? Дали има смисъл от масло за над 100лв след като форд формула е под 50?

Pyrhel

Използвайте форума, вместо системата за лични съобщения.
Нека поощрим за същото, когато ни пишат на ЛС.
Така помагаме на други в бъдеще.

Ozzie

По-добре с хубава жена на надуваем матрак, отколкото с надуваема жена на хубав матрак...

iwo_19

Аз утре  ще сменям маслото , карам засега с Тотал  кварц 5/30  лонг лайф , нямам оплаквания от 3 смени, масло не  доливам от смяна  на смяна , махам  го на 12 000 км макс. Не  знам колко струва , фактурата ми  идва с  филтри  и т.н.  и  не съм  гледал. В момента върви промоция на масла в СФА , литъра  гледам  е 12 лв., там. Иначе  е към 20 - 22лв, 1 л., 

ivchotr

Аз продължавам с Кроонойл. Сменя се на 15 к, не доливам, двигателят работи еднакво добре зиме и лете.